Vår nyårsafton 2019

Så var det nytt år och vi började första dagen på året med en sovmorgon, i alla fall vissa av oss. Maken var uppe i ottan och åkte i väg till jobbet medans vi sov så gott. Vi spenderade hela gårdagen hemma och så här blev vår nyårsafton.

Nyårsafton var planerat sedan innan att vi skulle fira hemma men som bonus fick vi veta att vår tonåring skulle vara hemma med oss och det gladde mig oerhört mycket. Tryggt och säkert hemma hos oss även om humöret kanske inte var det bästa. Ni vet tonåringar och deras trötthet och buttra sinne som kom på besök akut just denna dag men det är bara att strunta i för kvällen bli riktigt bra ändå. Det gäller att låta bli att provocera ytterligare så brukar det gå riktigt bra.

Vi började vår dag med en promenad i solen, hör och häpna... solen! Ja, den sken på oss i går och det var lika bra att gå ut för att få lite extra vitaminer när den ändå var framme. Med vi menar jag och Olivia som är min ständiga följeslagare då maken jobbade och tonåringen hängde med kompisar under dagen. Middagen var planera sedan länge och vi har som tradition varje år att äta samma sak så det var enkelt. När kvällen kom unnade jag mig en lång dusch och sedan ett glas vin innan det var dags att förbereda förrätten, eller tilltugget skulle man kunna säga.

Bubbel och tilltugg till förrätt
Det bästa enligt mig är småplock till förrätt och denna gång blev det tre röror som kunde ätas på Bruschetta och tortilla stjärnor. Enkla men ack så goda röror som slank ner i kan man säga. Guacamole, ost och lök röra men även Tapenade som passar riktigt bra till bubbel och jag gillar bubbel. Detta passade perfekt i väntan på varmrätten och vi fick en liten grund innan vi till slut skulle hamna i någon typ av matkoma deluxe.

Inser nu när jag summerar detta att det handlar mycket om maten på nyår men eftersom mat är en stor passion för mig så blir det lätt så. Eller passion kanske är fel ord men riktigt god mat är alltid roligt att lyxa till det med när man väl får till en finare middag med familjen. Dukningen stod Olivia för och det var även hon som var med när vi handlade dekorationerna, guldigt tema passade perfekt till dukningen på nyår.

Varmrätt med en planka och ett glas rött
När det blev dags för varmrätten serverades det som är en traditionell rätt när vi firar nyår tillsammans. Plankstek!
Tonåringens favoriträtt och min också kan jag erkänna. Enkelt men ack så gott, rätten behöver ingen vidare förklaring utan här räcker det med en bild. Efter plankan inföll matkoma som drabbade oss alla rejält och jag tror att jag helst av allt skulle ha behövt sova en stund för att orka med men det gick snabbt över och vi kunde inta soffan för att se Grevinnan och betjänten. Kan inte fatta varför det är så roligt egentligen men många skratt blev det, speciellt från barnen.

Vi hade sedan tänkt vänta några timmar innan efterrätten men insåg att tiden hade rusat i väg och att om vi skulle få någon efterrätt innan tolvslaget var det hög tid att göra den i ordning. Efterrätten är långt i från nyttig men den är så god och båda barnens absolut favorit. Alltså blev efterrätten barnen val och vi klagade inte heller.

Efterrätt, kaloribomb och energi till tolvslaget
I förda pyjamasbyxor, som var kvällens outfit, åt vi efterrätt och vi rensade faten skulle man kunna säga. Friterad banan och friterad ananas med vaniljglass stod på menyn och det blev ett riktigt bra och sött avslut på ätandet. Löjligt god efterrätt, enkel att göra men inget man bör äta allt för ofta på grund av den mastiga kaloribomben som den är. Om vi hade matkoma deluxe efter varmrätten klarade vi oss ganska bra efter denna rätt även om vi tog oss en stund i soffan för att vila oss i form till tolvslaget. Vi köper aldrig några egna fyrverkerier då vi hellre lägger våra pengar på annat och alla andra runtomkring spenderar rejält så vi tjuvkollade på deras i stället.

Innan tolvslaget höll vi alla på att somna men lyckades med nöd och näppe hålla oss vakna, skåla in det nya året och sedan se alla färgsprakande fyrverkerier som lyste upp himlen, grannarna hade satsat rejält även detta år och vi klagade inte även om barnen har en väldigt respekt för fyrverkerier och Olivia gillar inte alls ljudet men till slut avtog det och vi kunde konstatera att ett nytt år var här och att det var dags att sova.

Det blev ett riktigt mysigt firande och det var en fröjd att vakna i morse och må riktigt bra efter en skön sovmorgon.
Ett gott slut blev det och nu hoppas jag på en riktigt god fortsättning. Önskar er alla en god fortsättning och njut av denna första dag på året.

#personligblogg #bloggareisverige #bloggareistockholm #nyttår #vårnyår

Kram Mina


Gillar