Vår riktiga ålder

Ålder är bara en siffra, det har jag fått höra många gånger och det skapar en del funderingar. Hur gammal är jag egentligen? Att vara en viss ålder är en sak, men att känna sig som en annan ålder är en helt annan.

Jag har uppnått en ålder där jag inte bryr mig om vad andra egentligen tycker om mig. Visst bryr jag mig, men inte som jag gjorde när jag var yngre. Jag har ändå känt många gånger att jag inte passat in och att jag varit på fel plats. Detta har gjort att jag inte kan vara mig själv och med åldern har jag helt enkelt valt att gå min egna väg och vara som jag vill vara. Vad spelar åldern för betydelse då?

Vuxen, ja visst!
Åldersmässigt är jag vuxen alla dagar i veckan. Jag har ingen åldersnoja, förutom att jag tycker att jag inte kommit någonstans yrkesmässigt i mitt liv. Annars har jag klarat av en hel del och att se hur barnen blir större är en häftig grej att uppleva. Ibland känns det som att barnen blir äldre, men jag själv har stannat. Jag brukar skoja om att jag stannade vid tjugofem eller max trettio och det är ungefär så gammal jag känner mig. Det stämmer inte alls med verkligheten bara.

Jag trivs i den åldern jag är och har inga problem med den, men det är en konstig känsla att känna sig yngre. Stannar man på något vis i en viss ålder eller hur fungerar det egentligen? Åren går, men vi stannar upp och är en annan ålder. Visst är jag vuxen och beter mig vuxet, i alla fall för det mesta.

Att vara som man är
Det här med att vara vuxen är viktigt och man måste kunna bete sig för att ta tag i allvaret. Däremot måste man kunna släppa allt det där ansvaret u bland och bara vara. Jag kan vara både och kan jag ärligt erkänna. Jag kan umgås med mig sextonåriga dotter och vi kan bli hur tramsiga som helst. Visst är hon ganska mogen för sin ålder, men jag har inga problem att vara på hennes nivå. Vi tänker lika måna gånger och det kan sluta i skrattanfall och en sådan frispråkighet så vissa vill gå och gömma sig. Är man fortfarande vuxen då?

Jag tror man måste få vara som man är. Bete sig som man vill, men självklart ta sitt vuxna ansvar. Man får vara hur barnslig man vill och jag tror att det förgyller tillvaron. Att bara få vara som man är utan några krav, utan ansvar och en norm för hur man bör bete sig vid en viss ålder. Jag må vara vuxen och passerat en viss ålder, men det betyder inte att jag kan ha roligt och bjuda på de tokigheter jag ställer till med. Tror säkert att många människor kan tycka att jag är tramsig i bland, men i bland bara tröttnar jag på att vara korrekt och som man ska vara. Tror att jag mår betydligt bättre om jag bara får släppa på allt ibland.

Min riktiga ålder?!
Den har jag ingen aning om och egentligen spelar det ingen roll. Vissa dagar känns det som att jag är hundra år, andra dagar är jag tjugofem och full av liv och äventyrslystnad. Det är nog bara så livet är och det gäller att våga vara den man är. Tramsig eller inte. Vi överhopas med ansvar ibland och måste få släppa på spärrarna och bara vara. Hur vi gör det är upp till oss själva. Mental ålder, riktig ålder eller vad man vill kalla det. Så länge man kan vara sig själv så spelar det ingen roll.

Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,

Håller med dej 👍🏼 Det är upp och ner från dag till dag och man får ju vara den man är och vara så man trivs med sig själv

nouw.com/mariasvardag
minasvarld
minasvarld,
Det är så sant <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Så fin bild på dig!

Jag har svårt att säga vilken ålder jag anser mig ha, har väl alltid vara lite lillgammal och om jag jämför mig med andra i min ålder så har jag kommit längre i livet - om man nu kan säga så.

Jag har alltid varit väldigt mogen och vuxen av mig men samtidigt kan jag släppa loss, leka och tramsa vilket jag tycker är väldigt viktigt att kunna göra!

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Tack <3 Det är fantastiskt m man kan ha barnasinnet kvar för det gör livet lite roligare tror jag. Det lättar upp allvaret i livet på något sätt 😊
nouw.com/minasvarld
Ingajohansson
Ingajohansson,

Fint och klokt inlägg, med en vacker kvinna på bild

nouw.com/ingajohansson
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
Kamilla,

Ålder är bara en siffra det är sant. Man blir aldrig äldre än man känner sig. Visst är det skönt att känna att jag klarat av en hel del mål i livet.

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Det är en skön känsla att ha kommit en bit i livet och spännande att inte veta vad som kommer härnäst 😊
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Man säger ju att 50 är det nya 30 och det stämmer nog en hel del på mej iaf. Jag tycker också att man blir yngre när barnen flyttar hemifrån, när friheten kommer tillbaka att göra precis vad man vill - när man vill 😊

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Det kan jag verkligen tänka mig. Känner det redan nu när barnen blir större och mer självständiga <3
nouw.com/minasvarld
Madde ,

Tror vi är yngre i samma ålder än vad våra föräldrar var. Är 50 + och fortfarande tramsig. Är inte alls "vuxen" men har en stor livserfarenhet.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Älskar att man kan vara "ovuxen" och tramsig. Tror livet blir lite roligare då som kontrast till allt allvar livet innebär.
nouw.com/minasvarld
Marie,

Det är så sant, vissa dagar är man pigg och allert som en 2o åring och ibland är man tant agda istället, åldern är bara en siffra, den blir vad man gör det till

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Det är så sant 😊 Skönt när man kan känna en trygghet i att bara få vara sig själv 😊
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Känner igen mig ibland eller vissa dagar känner jag mig som 80 och andra dagar som 20. Jag har tyckt eller tycker fortfarande att det är "pinsamt" att tramsa sig och inte vara mogen, vet inte varför det är så? Kanske har det med normer att göra, Men det har blivit bättre och nu vågar jag vara lite barnslig ibland, iaf när jag är runt min pojkvän 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Det är trist att det ska vara så bara för att man är vuxen på pappret. Tror det är viktigt att våga vara lite tramsig bland alt allvar i livet bara för att släppa loss en aning. Våga vara dig själv, det är det bästa <3
nouw.com/minasvarld
Linda Odelmar,

ålder är bara en siffra, tror att det är viktigt att vara den man är..och trivas med livet

www.nouw.com/silverblomma
minasvarld
minasvarld,
Michelle
,

Håller med där du sa något bra om o va vuxen . Handlingar o meningar är ju två olika saker . Att man menar det och sen även gör/stå för sina handlingar då tycker jag bara man växer som person o är vuxen. Men säger o inte menar det då vet jag inte vad . Stå för vad det man gör handlar ju heller inte bara om vuxenhet utan om tillit o förtroendet till någon annan 💕

minasvarld
minasvarld,
Du har så rätt. Att stå för sina handlingar är viktigt och ta konsekvenserna av det.
nouw.com/minasvarld