Växjö ersätts med sovrummet

I dag skulle jag ha vari i Växjö och lyssnat på intressanta föreläsningar på universitetet men det blev inte riktigt så. I stället är jag hemma och lyssnar. Inte riktigt samma sak men det är bara att gilla läget.

I dessa tider blir det inte alltid som vi har tänkt oss. Jag hade sett fram emot att se Växjö i vårsolen men i stället sitter jag hemma och hänger vid datorn. Visst finns det föredelar även med detta och som distansstudent är jag van vid föreläsningar digitalt men att träffa andra skrivande människor är hur kul som helst och det saknar jag väldigt mycket.

Digitalt är inte samma sak
Vill inte vara negativ på något vis men just nu känns det lite tråkigt att sitta här hemma och hoppa mellan de digitala rummen i Zoom. Det blir samma intressanta föreläsningar och samma information men ändå är det inte samma sak. Diskussionerna runt alla dessa intressanta ämenen som genus, textbearbetning och dramaturgi är helt klart bättre live. Trots det är jag glad över att kunna vara med ändå även om jag drömmer mig bort lite till Växjö. Det hade varit kul att se vårsolen i Växjö men nu får jag nöja mig med min röriga arbetsplats hemma.

Fördelarna med detta är ändå flera. Jag sparar pengar genom att vara hemma, slipper kostnad för hotell och tågresa. När föreläsningarna är slut för dagen kan jag bara stänga av och göra annat i stället för att sitta på ett tåg i flera timmar. Det är trots allt fredag och det finns roligare saker än att åka tåg. Dessutom slipper jag göra mig i ordning och gå ut, det räcker med att kamma håret. Helt klart att det ändå är skönt att sitta hemma men det går inte att ersätta dessa samtal om litteratur och skrivande.

Jag är van men jag måste inte älska det ändå
I mer än två års tid har jag studerat på distans och jag har deltagit på mängder med digitala föreläsningar. Visst fungerar det riktigt bra att lyssna och föra diskussioner men inte i stora grupper. Tidigare har jag deltagit i möten där vi varit cirka åtta stycken och då har det fungerat perfekt. I dessa föreläsningar är vi cirka trettio stycken och då blir det bara rörigt. Även om jag är van vid dessa möten känner jag att jag bara ska lyssna och ta in det som sägs men det är inte helt fel det heller. Många intressanta ämnen som tas upp i dag och jag ska verkligen göra mitt bästa för att ta in allt.

Som jag nämnt innan är jag inte emot dessa digitala föreläsningar men de kan aldrig ersätta personliga möten och därmed behöver jag inte älska detta. Diskussioner om litteratur och skrivande ska göras i mötet med andra människor med samma intressen, då blir det som bäst. Nog skrivet om det!
Nu ska jag fortsätta lyssna och ta in resten av dagen. Ämnet är lika intressant oavsett vem man är på samma plats som och vart man än sitter. I stället får jag tacka tekniken för att vi får ta del av detta överhuvudtaget. Jag gillar distansstudier och detta är en del av det så det gäller att bara gilla läget.

Sätter mig till ro här vid min arbetsplats i sovrummet och lyssnar. Vad gör ni denna soliga fredag?

#universitetsstudier #kreativtskrivande

Kram Mina


Gillar

Kommentarer