Veckans fem positiva

Det var ett tag sedan sist men nu känner jag att det är god tid att börja se alla dessa positiva saker som händer i livet.
Var vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och det är med så mycket känslor som veckorna går. En ständig berg- och dalbana som det gäller att hänga med i även om kroppen i bland skriker för att slippa. Trots detta finns det så mycket ljust i livet just nu och det gäller att ta vara på de där fina stunderna som kommer i livet. Därför tänkte jag nu igen återta dessa inlägg och jag tycker nu att det är god tid att börja sträva för positiviteten i livet igen.

Att summera denna vecka är enkelt men det finns trots det saker som skaver rejält men det väljer jag att bortse i från och i stället de på det som faktiskt fungerar i livet just nu. Det finns så mycket fint att se och att tänka på med ett leende på läpparna och det är de sakerna som jag med glädje ser tillbaka på. Jag har bestämt mig för att bära med mig positiviteten detta år och det är ett val jag gör för att må bra. I många lägen är det en kamp med det går om man bara vill och försöker.

Veckans fem positiva
Även denna vecka har jag lyckats skrapa fram fem positiva saker som jag vill lyfta fram lite extra. Att se positivt på framtiden gör livet lite enklare att leva. För det finns inget bättre än att tänka positivt på de små sakerna i livet, de sakerna som finns där men som vi inte alltid ser för de stora negativa sakerna. Detta är vad jag kom fram till denna vecka.

1. Avklarad inlämning samt responser
Det var riktigt segt innan jag ens fick in min uppgift och riktigt segt att ta tag i alla responser men när jag var klar kändes det hur bra som helst. Tänk att jag klarat av första delkursen på vårens kurs med ett godkänt resultat och är nu redo att gå vidare. Detta är något som stärker mig oerhört mycket och gör att jag vill kämpa vidare med studierna.

2. Positiv feedback från lärare
"Du har en effektiv berättarmetod som gör att man kommer nära karaktären."
Ni anar inte hur fantastiskt det är att få läsa en sådan sak när man varit väldigt osäker på sin egen text. Den text jag lämnade in var inte det bästa jag skrivit och när jag fick detta besked jublade jag kan jag säga. Trots alla tvivel känner jag att jag kan klara av detta och vill nu anstränga mig ytterligare lite till för att nå mina mål. Att veta att jag kan om jag bara vill är nog den bästa känslan. Detta bär jag nu med mig när jag ska fortsätta på mitt manus.

3. Jag kom i väg till Växjö
Aldrig tidigare har det känts så jobbigt att åka i väg hemifrån men trots det kom jag i väg. Till en början kände jag mest ångest och ville vända hem igen för att bara vara nära men jag stod på mig och släppte kontrollen för att åka i väg och ägna mig åt mig själv. Skrämmande på många vis då jag helt glömt bort mig själv de senaste månaderna men det var välbehövligt. Att egentid kan vara så skrämmande hade jag inte väntat mig men när jag väl satt där och kunde göra precis vad jag ville utan att ta hänsyn till någon insåg jag att jag behövde det. När jag senare insåg att det blev en produktiv resa önskade jag nästan att jag kunnat vara borta längre.

4. Skrivandet tog fart rejält
Deadline närmar sig och jag insåg att jag måste göra något om jag ska kunna klara av detta. Att komma i väg till Växjö var det bästa som har hänt för mitt skrivande och jag kom i gång på riktigt. Jag lyckades sätta början av manuset och sedan gick det av bara farten. Jag hr en tydlig plan och kapitlen flöt på och när jag åkte hem insåg jag att jag trots allt klarat av att skriva 15 sidor. Det är mer än vad jag skrivit de senaste månaderna och detta skapade en rejäl mer smak som jag känner att jag behöver. Om en vecka ska jag ha skrivit cirka 60 sidor och jag har en lång bit kvar men jag tror nog att jag ska klara detta.

5. Vinkväll med den bästa
Den där drinken vi skulle ta när jag kom in med tåget från Växjö blev försenad men när vi väl sågs var det värt allt väntande. Tänk att få spendera en effektiv timma med det bästa sällskapet, njuta av ett glas vin och prata i massor. Precis vad man behöver när livet ger oss utmaningar och vänner är verkligen det bästa som finns. Speciellt denna vän som jag kan prata med allt om, helt underbart!

***
Veckans mest lästa inlägg hittar ni HÄR
Veckans mest kommenterade hittar ni HÄR

Tack för denna vecka
Nu ser jag fram emot en fantastisk ny vecka där jag hoppas att många mål nås och att det får blir en vecka med återhämtning för mina sportlovsbarn och även en hel del skratt. Alicia lämnar Stockholm för att åka till Värmland några dagar och jag tror att det kan vara bra för henne, Olivia stannar hemma och jag hoppas att vi kan hinna med en del roliga saker denna vecka när vi får vara tillsammans. Veckan kommer att gå i skrivandets tecken för mig och jag jobbar lite med kniven mot strupen men jag tro att det ska gå bra. Fortsätter helt klart denna positiva bana med att tro mer på mig själv och tro att framtiden är ljus. Hoppas ni vill hänga på i denna positivitet för lite positivitet i livet kan aldrig skada ❤

#personligblogg #nouwbloggare #bloggareisverige #bloggareistockholm
#positivitetäger #positivitet

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229