Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat i livet och det är läge att blicka tillbaka.
Förra veckan var ett rent helvete och jag var glad när den var över. Denna vecka har varit enklare men den har varit tuff ändå. Att ladda om efter inlämningen av uppsatsen och vara redo för opponering och respons var svårt. Tröttheten tog över helt och det kändes som att det aldrig tog slut. Än är det inte över men nu börjar jag se ljuset kan jag lova. Önskar mig en vecka utan att bara fokusera på studierna då det känns som att allt annat blir lidande när jag bara sitter där och försöker bli klar.

Veckans fem positiva
Det finns inga stora negativa saker som jag behöver bortse från denna vecka och det är skönt. Trots det känns det som att alla dagar är likadana och det börjar ta på min rastlösa själ. Jag lovade mig själv när detta året började att försöka se det positiva i saker och jag tänker fortsätta med det.

Detta är vad jag kom fram till denna vecka som varit lite extra positivt.

1. Snön ligger kvar
Det är de små sakerna i livet vi måste titta efter. Det är trots allt vinter och då vill jag ha snö.
Den snön som föll förra veckan ligger kvar och det har kommit mer. Även om jag är en fryslort gillar jag när det är vitt ute och jag trivs bättre med minusgrader är några få plus. Håller tummarna för att snön får ligga kvar länge för jag trivs med vintern när det verkligen är vinter.

2. Orkade ladda om
Det var tufft att ladda om efter inlämningen av uppsatsen och börja läsa någon annans uppsats men det gick. Jag har inte varit orolig över hur opponeringen skulle gå och jag kunde bara göra mitt allra bästa för att tala om hur jag upplevde min kurskamrats uppsats. Det blev en kamp mot klockan att hinna innan seminariet men jag klarade det.

3. Inga större korrigeringar
Att skriva en uppsats känns som ett maraton som aldrig tar slut. När den väl är inlämnad är man ändå inte klar och då väntar ett redigeringsarbete som jag helst hade sluppit. Efter opponeringen kunde jag ändå pusta ut. Jag fick mycket bra feedback på min uppsats och jag behöver inte göra några större korrigeringar. Jag kan pusta ut och ladda om igen för att göra de ändringar som behövs. När det är gjort nästa vecka är jag KLAR!

4. Ledig helg
Jag är inte en person som gillar när det är lugnt. Älskar att ha mycket att göra och mår bäst när det händer saker. Denna helg var däremot välbehövlig och jag har inte gjort någonting. Har försökt så gott det går att varva ner och jag har klarat det ganska bra. Jag behöver krafterna fram över och denna helg var jag glad över ett den var lugn.

5. Lång sovmorgon
Barnen började skolan denna vecka och det blev tufft at försöka ställa om dygnet. Klockan ringde tidigt varje dag och jag har haft stora svårigheter att kliva upp, men så kom lördagen och jag unnade mig en riktigt lång sovmorgon. Underbart att vakna vid lunch utan huvudvärk.


Veckans mest lästa inlägg hittar ni HÄR

Veckans mest kommenterade hittar nu HÄR

Tack för denna vecka
Nu laddar jag om igen inför en vecka där korrigeringarna i uppsatsen får bli mitt stora uppdrag. Vårterminens nya kurs börjar på måndag och jag har planer på att försöka få lite struktur på tillvaron.
Fortsätter på denna positiva bana och jag hoppas att ni vill hänga med. Varje dag är en ny gåva och vi vet aldrig vad som kommer härnäst. Det finns alltid någonting positivt bakom allt det negativa och det gäller bara att hitta det. Positiviteten måste alltid segra.Gillar

Kommentarer

seagullcrying
seagullcrying,

Så roligt att läsa om de positiva :

nouw.com/seagullcrying
minasvarld
minasvarld,

Den finns alltid där och gör livet lite enklare <3

nouw.com/minasvarld
paamcakees
paamcakees,
Mer positivitet åt folket säger jag! Det behövs ❤️
nouw.com/paamcakees
minasvarld
minasvarld,

Håller helt med <3

nouw.com/minasvarld