Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en veckan har passerat och det är läge att blicka tillbaka.
Senaste veckorna har varit tuffa och jag visste att jag än en gång behövde ladda om för att orka. Uppsatsen skulle redigeras och sedan skickas till examinatorn. När jag skickade den i tisdags fanns det ingen hejd på hur lättad jag kände mig. Jag var äntligen klar och kunde slappna av. Det som hände sedan blev tufft det också, men på ett helt annat sätt.
Tänk att man ska varva ner efter att har varit i gång dygnet runt. Tänk er att så fort kroppen slappnar av händer saker som man inte riktigt räknat med. Det var tufft, men så här i slutet av veckan efter vila och återhämtning känns det som att det finns hopp.

Veckans fem positiva
Det händer inte mycket i livet just nu känns det som och det känns som att varje dag är det likadant. Trots detta finns det ljusglimtar och de stora negativa sakerna håller sig borta. Det var inte tåget som kom i tunneln när jag såg ljuset, utan det var ett positivt ljus som berättade att jag kunde slappna av efter allt slit.

Detta är vad jag kom fram till denna vecka som är lite extra positivt

1. Inskickad uppsats
Jag har tjatat om detta i flera veckor känns det som, men att äntligen kunna lägga detta bakom sig är helt underbart och jag känner mig stolt efter att slit. Nu väntar jag bara på betyget och sedan är det verkligen dags att gå vidare.

2. Tid för annat
Äntligen har jag tid över för annat än att bara plugga. Jag passade på direkt när jag skickat in uppgiften och träffade en vän som var ledig. Det blev en skön dag med många härliga samtal. Saknar allt detta med socialt umgänge och hoppas att allt vänder snart.

3. Börjat träna igen
När jag som mest har behövt träna har jag inte tränat en enda gång. Nu var jag trött på att må som jag gjorde och när jag väl började träna igen förstod jag vad det är jag mår som bäst av att göra. Ingenting får mig att släppa allt och bara kära som träningen. Den har varit min viktigaste följeslagare under ett års tid och vi kommer aldrig skiljas åt. Nu är det härligt att vara igång igen.

4. God lördagsmiddag
För en gångs skull var hela familjen samlad och vi åt världens godaste middag. Jag har suktat efter den där köttbiten jag köpte ett tag nu och i dag passade det att äta den. I alla enkelhet, men fantastiskt gott.
Stekt entrecote med ugnsrostad potatis och morötter som serverades med vitlökssm��r, bearnaisesås och harricote vertes. Underbart gott och att få ha hela familjen samlad var pricken över i.

5. Nytt in hemma
Jag har hunnit en del denna vecka inser jag nu. I fredags tog rastlösheten över helt och jag och dottern åkte till IKEA. Vi behövde lite saker och vissa saker skulle vi bara titta efter. Det blev en hel del i kassen innan vi lämnade huset och känslan att få göra om lite hemma är så skön efter att ha gått runt här hemma alldeles för mycket i flera år. Jag vet inte vad det är, men man hittar alltid något man behöver på IKEA.

***

Veckans mest kommenterade inlägg hittar ni HÄR

Veckans mest besökta inlägg hittar ni HÄR

Tack för denna vecka
Nu är det dags att vända blad och lägga en massa saker bakom mig. Ny kurs väntar och det är dags att ta tag i den. Jag ser fram emot det och jag tror att det kan bli en intressant kurs. Sedan ska Kreativt skrivande kursen avslutas och jag ska skriva klart mitt tredje bokmanus. Hur galet känns inte det?
Jag känner att vad som helst kan hända just nu och jag vill otroligt mycket. det gäller bara att hushålla med energin för den har skadats en aning.
Fortsätter på denna positiva bana och det vore kul om ni ville hänga på. Varje dag är en ny gåva och det spännande med livet är att vi aldrig vet vad som kommer härnäst. Det finns alltid någonting positivt bakom allt det negativa, det gäller bara att hitta det.


Gillar

Kommentarer

Madde,

Det är så viktigt att hitta ljusglimtarna då världen är som den är. På IKEA hittar man alltid något, och alltid roligt att fixa till hemma.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Så sant <3 Små ändringar kan göra så mycket.
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Så härligt! Hela inlägget andas glädje och tacksamhet.

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Kul att höra <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Vad härligt med ett positivt inlägg! Positivitet behövs verkligen nu 😊 skönt att du har kommit igång med träning och vad härligt att du känner att du har energi

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Härligt att höra <3
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Grattis till att ha lämnat in uppsatsen! Den där känslan när det är gjort... ah!
Tredje bokmanus? Wow! Har du publicerat något?

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Än har jag inte publicerat något. Ha skrivit två på kurser jag gått och har ännu inte hunnit redigera dem. Hoppas på att bli utgiven <3
nouw.com/minasvarld