Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och det är dags att blicka tillbaka. Vilken produktiv vecka jag haft här på bloggen. Önskar bara att jag hade varit lika produktiv utanför, men det var väntat efter tuffa veckor. Någon gång måste man få varva ner och bara vara för en stund för att hitta ny energi. Nya kursen är startad och jag har gjort några stapplande försök att komma igång. Det kommer att gå bra det här när jag väl kommer i gång på riktigt. Annars har det hänt mycket hemma då vi äntligen ska göra om i vårt sovrum. Bort med gamla fula tapeter och in med nytt och fräscht.

Veckans fem positiva
Det känns som att denna vecka varit helt död, men det har hänt en hel del att vara glad över. Tänk att det alltid finns något där att vara lite extra tacksam över. Den här veckan var det därför lätt att hitta ljuspunkterna under veckan. Vilken vecka det blev trots allt!

Detta är vad jag kom fram till denna vecka.

1. Inspirationen flödar på bloggen
Det har, som jag nämnde innan, varit fult ös här på bloggen denna vecka. Jag har känt mig enormt produktiv och idéerna har varit många. Jag är oerhört nöjd över att vara tillbaka igen och jag tror det kommer att bli roligt framöver. Det finns ändringar jag vill göra, men inga större saker. Inspirationen till inläggen flödar och just nu planerar jag för fullt inför februari. Tänk att jag haft svårt att en komma på någonting att skriva om tidigare till skillnad från nu då det bara bubblar med idéer. Det gäller att ta vara på anfallet.

2.Mamma och pappa på besök
Besöken har varierat de senaste månaderna och det senaste året om jag ska vara ärlig, men nu vågar vi ses och det är underbart. Jag har saknat dem massor och det är så mysigt när de är här på besök. Vi har jobbat en del i sovrummet i helgen, men vi har även hunnit med lite pratstunder också.

3. Nytt sovrum
Tyvärr blev inte allt nytt, men det blev en stor förändring och sedan får vi ta det allt eftersom. Jag har varit oerhört trött på tapeten i sovrummet en längre tid, det vill säga flera år. När vi tapetserade om tjejernas rum i höstas kände jag att nu fick det räcka. Vi behövde få ut den fula bruna tapeten och få in något ljusare. Sagt och gjort. Nu pryder de vita väggarna sovrummet och det blev ett helt nytt rum. Tänk vad en sådan lite förändring kan göra. Nu ska jag bara hitta en ny sänggavel, taklampa och tavlor, men det är inte det lättaste. En sak i taget.

4. Två toppresultat samma vecka
Jag är inne i vårterminen, men har väntat på resultatet på uppsatsen och på en annan uppgift som jag skrivit i kreativt skrivande. Denna vecka kom båda resultaten och de chockade mig. Uppgiften i kreativt skrivande var en analys av sin egen skrivprocess
och den skrev jag i tidsnöd efter att jag lämnat in min uppsats. Tre timmars jobb och fem sidors ordbajsande gav mig högsta betyg med ett bra omdöme. Sedan dagen efter kom resultatet på c-uppsatsen. Jag var fortfarande osäker på om den skulle bli godkänd och när jag fick resultatet trodde jag de hade gjort fel. Det blev inte bara godkänt och jag kan fortfarande inte förstå hur det gick till. Mer om detta nästa vecka då jag måste smälta detta först.

5. Korvgrillning utomhus
Tapetseringen av sovrummet krävde lite ny energi och vad är inte bättre än frisk vinterluft. Därför tände vi grillen och grillade korv med förfriskningar. Som den fryslort jag är höll jag mig halv inomhus på den inglasade balkongen, men det var mysigt och jag längtade till fjällen. En fin lördag med andra ord.

***

Veckans mest lästa inlägg hittar nu HÄR

Veckans mest kommenterade inlägg hittar ni HÄR

Tack för denna vecka
Det är med en stor lättnad och stolthet som jag lägger höstterminen bakom mig. Jag gör det med ett leende på läpparna och börjar inse att snart kan jag plocka ut min efterlängtade examen, kvittot på allt slit. Först ska jag klara av vårterminen och jag ser ändå fram emot det. I morgon börjar februari och vintern ligger vackert kvar. Det finns mycket att vara glad och tacksam över just nu och jag vill tro att det positiva besegrar allt annat.

Det finns alltid något positivt bakom det negativa, vi måste bara trycka bort det jobbiga och se igenom det för att komma vidare. Varje dag är en ny gåva och vi vet aldrig vad som väntar härnäst, det är det spännande med livet. Ta hand om er alla och försök se positivt, det gör livet lite enklare.


Gillar

Kommentarer

Marlene,

Låter som en väldigt bra vecka. Vi börjar årets renoveringar imorrn, då kommer målare hit och fixar ett tak på övervåningen.

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Ett riktigt bra avslut på januari måste jag säga 😊
nouw.com/minasvarld
Madde,

Vi behöver allt positivt vi bara kan få just nu. Så härligt att du delar med dig av allt sådant.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Kul att det är uppskattat <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Låter som en riktigt bra vecka! Kul att du känner att du inspiration för bloggen och kul med lite besök 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
En av de bästa på länge 😊
nouw.com/minasvarld
Fnulan,

Jag förstår att det är fem positiva grejer för dig. Vilken vecka!!! Var stolt över dina resultat!!!!

www.fnulan.se
minasvarld
minasvarld,
Det är jag <3
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Å vad härligt att inspirationen flödar när det kommer till bloggen! Jag skulle så gärna vilja känna ett riktigt flyt, men emellanåt blir det lite krystat.
Låter som om du haft en härlig vecka!

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Hoppas bara det håller i sig 😊
nouw.com/minasvarld
Diana Saelöen,

Härligt att läsa positiva bloggat och positiva tankar. Grattis till bra omdöme på uppgifterna sånt gör en både glad och stolt.

nouw.com/fibrolivet
minasvarld
minasvarld,
Kul att det är uppskattat <3
nouw.com/minasvarld
Emschen,

Vilket fint inlägg med månadens fem positiva! Det gillade jag väldigt mycket!

Att se det positiva i det lilla gör att man blir lycklig, det är jag övertygad om.

emschen.se
minasvarld
minasvarld,
Vad glad jag blir att läsa detta <3
nouw.com/minasvarld
Michelle
,

Ja man måste ju bara få koppla av oxå . Positivt är ju det bästa energi i kroppen man kan ha .

minasvarld
minasvarld,
Ja, livet blir enklare om positiviteten finns där <3
nouw.com/minasvarld
Marie - Sweetwords,

Vad roligt att känna inspirtion både på bloggen och att göra om =D Se fördelar ger en ny energi och ta en sak i taget som du säger

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Ja, det är skönt att känna energin och den behövs verkligen 😊
nouw.com/minasvarld
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Skönt att du känner inspertjon kring blogg och privat önskar dej en fin dag ♥️

nouw.com/amandamalmflod
minasvarld
minasvarld,
Tack detsamma <3
nouw.com/minasvarld