Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och det är dags att blicka tillbaka. En ny månad har börjat och vi lever i en vintervärld. Så mysigt, men lite för kallt för min del ska jag ärligt erkänna. Har försökt hitta motivationen till att plugga, men den har lyst med sin frånvaro. Lite tufft när litteraturen är försenad och man sitter där med andan i halsen för att första tentan ska göras. Annars dippade jag rejält och har känt mig riktigt trött denna vecka. Visste att det skulle komma efter allt slit med uppsatsen och jag har tagit det med ro. Jag har fokuserat på mig och familjen, vilket känns helt rätt. Det är det viktigaste och allt annat har fått vänta. Ändå blev det en fin vecka som till och med innehöll en del social umgänge.

Veckans fem positiva
Det finns många ljuspunkter denna vecka och även om den varit seg har jag funnit inspiration i saker som länge legat begravt. Det ena ger det andra och allt har sin gång. Det gäller bara att tillåta sig själv att lyssna på kroppen och sinnet. Andas och låta livet få komma och överraska oss.

Detta är vad jag kom fram till denna vecka:

1. Solen tittar fram
Vilket väder det har varit denna vecka och det märks att vi går mot ljusare tider. Solen har tittat fram och det har bjudits på minusgrader. Jag bestämde mig för att försöka finna lite energi genom att gå ut i solen. Även om tröttheten har tärt på mig denna vecka gav solen mig mycket. Energi, inspiration och en längtan efter mer utevistelse. Det är oerhört vackert ute nu, även om det är för kallt för en fryslort som jag.

2. Vinkväll med en vän
I dessa tider är det sociala umgänget mycket begränsat och när det väl sker är det välbehövligt och trevligt. Jag och en nära vän har umgåtts under hela denna pandemi regelbundet och det tänker vi fortsätta göra. Vi båda behöver det för att orka med och hon är en fantastisk vän. I onsdag blev det en spontan träff hemma hos mig med lite vin och småplock. Otroligt stärkande i dessa tider och även om jag längtar ut till middagar på restaurang så fick det bli en dejt hemma i stället. Att bara sitta med en vän och diskutera livet är verkligen helt underbart.

3. Utmanat mig själv
Det känns som att livet det senaste året eller åren varit en enda stor utmaning, men denna utmaning är annorlunda. Äntligen har jag tagit tag i fotograferandet och kommer framöver fotografera mer genom en rad olika utmaningar. Mer om detta kan ni läsa HÄR.
Känns oerhört inspirerande och jag har redan påbörjat den första utmaningen. Tänker ta det i en lugn takt och ge mig själ utmaningar som är enkla. Tack till er som kom med teman/utmaningar som kommer att finnas med på min lista.

4. Utmanande tenta
Kursen i kriminologi startade för flera veckor sedan och denna fredag var det dags för första webbtentan. Jag har försökt gå igenom de föreläsningar som finns, men mitt intresse har varit svalt. Ett mycket intressant ämne , men jag är alldeles för trött just nu. Kurslitteraturen kom i onsdags och jag behövde läsa boken på ca. 600 sidor innan tentan, vilket är logiskt att jag inte hann. Jag gjorde i alla fall ett försök att göra tentan och den var lättare än vad jag trodde. Min anteckningar från föreläsningarna och uppslag i boken hjälpte mig. Tentan blev godkänd och en stor lättnad spred sig i kroppen. Det gick trots motgångar den här gången också.

5. Mer social umgänge
Bloggen ekade tom här både fredag och lördag, men anledningen var att annat kom emellan. När man helt plötsligt får veta att båda barnen ska vara hemma med mig en fredagskväll då släpper man allt och bara är. Det blev tjejmys med god mat och mys i soffan. Så skönt när man får ha båda barnen hemma.
Lördagen spenderade jag med äldsta dottern och vi shoppade, åt god mat och bara var tillsammans. Det gäller att passa på när man får möjlighet att umgås. Därför blev det lite tomt här, men det viktigaste är trots allt att ta vara på de stunder man får med dem man älskar.

***

Veckans mest kommenterade inlägg hittar ni HÄR

Veckans mest lästa inlägg hittar ni HÄR

Tack för denna vecka
Stärkt efter denna vecka kliver jag nu vidare in i andra veckan av februari. Det är full fart som vanligt och det finns mycket att se fram emot. Ett nytt moment i studierna att ta tag i, fotoutmaning och vem vet vad som kan hända. Jag fortsätter denna positiva bana för det får mig att må bra. Jag ser det fina i tillvaron och känns det motigt försöker jag hitta det positiva som trots allt finns där om vi bara söker tillräckligt mycket. Varje dag är en ny gåva och det gäller att ta tillvara på de fina stunderna med dem vi älskar.

Ta hand om er alla och försök se positivt på tillvaron, det gör livet lite enklare.

Gillar

Kommentarer

agnesmathilda
agnesmathilda,

Åh! ❤️ Vilket härligt inlägg! Älskar sådant här!! Mer positivitet åt folket ❤️

nouw.com/agnesmathilda
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld

Sol, vin och utmaningar låter som en bra vecka trots allt

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
O ja <3 Hoppas på mer sånt framöver 😊
nouw.com/minasvarld
Michelle
,

Ja det är myssigt med vinter men alldeles för kallt så jag håller med dej på den biten .

minasvarld
minasvarld,
Ja, vi kommer inte undan tyvärr utan att flytta 😊
nouw.com/minasvarld
Jessica ,

Så mysigt med vinkväll, håller med dig tid för att umgås med sina vänner ger så mycket glädje ❤️

nouw.com/jessiekaos/
minasvarld
minasvarld,
Behöver verkligen i dessa tider. Saker som är lite extra roliga
nouw.com/minasvarld

Härligt och så viktigt att kunna se allt det possitiva❤hoppas nästa vecka blir bra och att den underbara solen stannar kvar

www.nouw.com/yasminegill
minasvarld
minasvarld,
Det får vi verkligen hoppas <3
nouw.com/minasvarld
Kamilla,

Vinkväll med en vän lät mysigt... Visst är det härligt att vi fått vinter på riktigt i år. Så viktigt att försöka se det mesta på ett positivrt sätt.

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Ja, positiviteten hjälper oss att kunna leva 😊
nouw.com/minasvarld
Mirre,

Så fint peppande inlägg och ja man får försöka se saker och ting med peppande. Så mysigt med vinkväll med en vän

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Älskar positiviteten som sprider sig här i inlägget! Man blir glad av deet! Superfina saker du har skrivit ner! Att solen har varit här fler dagar nu gör så sjukt mycket för ens mående. Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
minasvarld
minasvarld,
Otroligt roligt att läsa detta <3 Kram
nouw.com/minasvarld
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Härligt att man kan logga in på en blogg och läsa lite positivt 😊 viktigt att kunna se lite positiva saker 😊

nouw.com/amandamalmflod
minasvarld
minasvarld,
Så kul att läsa detta <3
nouw.com/minasvarld
T',

Älskar såna här inlägg! Är själv dålig på att vara positiv och försöker mer och mer läsa positivt.

devote.se/babustyle
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld