Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat i livet och det är dags att blicka tillbaka. När jag började fundera på hur veckan sett ut kunde jag inte förstå hur jag skulle kunna komma på något att skriva om här. Det kändes inte som att det hade hänt någonting och då gällde det att gräva lite djupare. När jag tänkte efter var det bra att jag kunnat ta det lite som det kommer och faktiskt gjort saker som får mig att må bra. Jag har varit mycket snällare mot mig själv och även om jag kämpar med tröttheten känner jag ändå att det känns lite enklare.

Veckans fem positiva
Kalendern har varit näst intill tom denna vecka, men det har varit skönt. I stället har jag gjort saker som behövts och saker som jag mår bra av. När jag tänker efter har det varit en vecka som bara passerat utan några saker, men trots det har jag lyckats även denna vecka att hitta de där guldkornen även om de är små. Små och självklara, men för mig ett steg i rätt riktning för välmående och energi.

Detta är vad jag kom fram till denna vecka:

1. Fotoutmaningen
Detta gav mig mycket energi och även om jag börjar lugnt var det roligt att börja forma en lista och anta utmaningen. Det blev en härlig promenad i solljus och en hel del av bilderna blev riktigt bra. Jag fick både en stärkande promenad samtidigt som jag triggade igång fotolusten. Även kul att flera av er kände för att hänga på i en del utmaningar framöver. Nästa vecka blir det ett foto i timmen under en dag och det ska bli kul att se hur det ska gå. Vill ni läsa mer om min första utmaningen hittar ni den HÄR.

2. Planeringen är igång
Äntligen har jag kommit i gång med den fortsatta planeringen av manuset. Den tjugoandra februari ska när 25 % av manuset lämnas in och jag har inte gjort mycket åt det sista tiden. Nu var det dags och jag har kommit på en ny vändning i berättelsen så klart och nu ska här planeras och skrivas framöver. Är väldigt glad över detta.

3. Fånga dagen
Livet är inte alltid så roligt just nu och det gäller att ta vara på de stunder vi får. I fredags var det bara en helt vanlig och tråkig dag. Jag skulle skjutsa dottern till skolan och sedan hamnade jag i en energi-boost som jag verkligen behövde. Så härligt att bara svänga förbi havet och få uppleva solens strålar mot vattnet och den gnistrande vita snön. Flera sådana stunder behövs framöver känner jag för det ger mig en riktigt bra energi. Mer om det kan ni läsa HÄR.

4. Testpilot av hudvård
Jag har en vän som jobbar med hudvård. Jag gillar de produkter hon säljer och vet att de är bra, men är man en fattig student får man vänta ett tag och ta det man har. I veckan däremot frågade hon mig om jag ville testa en ny produkt och jag var inte sen att tacka JA till det. Rengöring och mjukgörande, precis vad jag behöver just nu när vintern torkar ut mitt ansikte. Jag har bara testat några dagar och är redan fast i dessa och känns som bebishud i ansiktet. Tack Tia för att jag blev utvald till detta!

5. Tillåt mig själv att göra det jag vill
Detta är något som är det stora positiva denna vecka. Jag behöver lite vila efter allt som varit och bara få vara. Det har jag verkligen gjort denna vecka, även om jag alltid kommer på något ska ska fixas. Som under veckan då jag röjde i köket. Det gjorde jag bara för att jag kände för det inte för att jag var tvungen. Det var skönt att få bort saker och samtidigt bara få göra något där jag inte behöver tänka. Det har varit alldeles för många måsten det senaste året och nu behöver jag bara få vara och ta hand om mig själv. Tillåta mig själv att göra saker jag vill också. Detta är något jag bär med mig framöver och försöker hålla i.

***

Veckans mest kommenterade hittar ni HÄR

Veckans mest lästa hittar ni HÄR

Tack för denna vecka
Då blickar vi framåt igen och förhoppningsvis ges det fler tillfällen att bara fånga dagen. Jag fortsätter denna positiva bana för den får mig att må bra och gör livet lite enklare. Varje dag är en ny gåva och vi vet aldrig vad som väntar härnäst. Ta vara på dem du älskar, det positiva och försök se det negativa som en utmaning att klara av. Ta hand om er och lyssna till er inre röst. Den kan i många fall vara en bra ledsagare i livet.

Försök se positivt på tillvaron och fånga dagen så ofta ni kan, det gör livet lite enklare att leva.

Gillar

Kommentarer

Maria,

Visst är det skönt med veckor som inte har så mycket innehåll. Nästa vecka är du kanske mer produktiv igen

mariasliv.net
minasvarld
minasvarld,
Jag är en sån person som älskar när jag har fullt upp. Jag mår som bäst då så sådana veckor då det inte händer så mycket är ganska tråkiga för mig 😉
nouw.com/minasvarld
Michelle
,

Jättebra tips till positivitet försöker tänka så att fånga dagen o att varje dag är en ny möjlighet 😊 nya tag ny lärdom 😊 man får brista o sen falla men ändå orka sej upp för då är man stark .

minasvarld
minasvarld,
Man vinner inget om man inte vågar och det är en härlig tanke 😊
nouw.com/minasvarld
Emschen ,

Va bra att du hittade dina 5 positiva!

Varje kväll kör jag 3 saker jag är tacksam för. Ibland blir det bara att jag är tacksam för att det är kväll så jag får gå och lägga mig, att kudden är skön och täcket är varmt. Men det spelar ingen roll för jag somnar med tacksamhet.

emschen.se
minasvarld
minasvarld,
Tacksamhet är också en bra sak att tänka på. Att ha en skön kudde och en säng att krypa ner i varje kväll är något att verkligen vara tacksam över <3
nouw.com/minasvarld

Trevligt att tänka tillbaka och plocka ut fem positiv saker med veckan. Trorjag ska tänka till här...Igår var det när jag träffade båda döttrarna och barnbarnet och idag var det promenaden på isen med sambon.

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Även de små och självklara sakerna i livet kan vara de mest positiva <3
nouw.com/minasvarld
Madde,

Man måste verkligen framhäva det positiva, i dessa tider. Ibland är det lilla det bästa också. Hoppas nästa vecka blir lika bra.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Visst är det så <3 Bara att få möjligheten att krypa upp i soffan med familjen kan vara det bästa som händer på länge <3
nouw.com/minasvarld
LouiseEdling
LouiseEdling,

Åh vilket härligt inlägg <3

nouw.com/louiseedling
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Vad kul att det går så bra med boken och att manuset går framåt, håller du på och skriver på din första eller andra bok. Vart kan man köpa boken sen? 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Jag skriver på min tredje roman. Än är ingen av dem antagen och kommer att publiceras, men jag hoppas kunna bli klar och skicka in dem. Framtiden får utvisa hur det bli, men jag håller tummarna.
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Jag tog faktiskt tag i en bild idag som jag velat ta, inte den med såpbubblor, utan en bikinibild i snön. En kul grej som blev rätt bra faktiskt. Ska bara redigerar den lite så får vi se om jag vågar publicera den 😊

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Åh vad kul. Hoppas få se den på bloggen framöver ❤
nouw.com/minasvarld
Kamilla,

Vad roligt att få vara testpilot inom hudvård. Att försöka fånga dagen så gott det går även när livet suger är viktigt faktiskt.

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,

Så viktigt att göra det bästa av varje dag. Att tillåta sig själv att bara få vara är så värdefullt <3


nouw.com/minasvarld
Marie,

Kul att testa huvård, jag som är extra känslig mot produkter ska bli intresserad av att se vad du testar, =D

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,

Det är en förbättrad rengöring och fuktgivare från Mary Kay som jag fått testa. Riktigt bra måste jag säga 😊

nouw.com/minasvarld