Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat i livet. Dagar läggs till månader och åren passerar. Jag brukar tänka att alla dessa år är erfarenhet som vi skapat oss och lever på i stället för att tycka det är jobbigt att bli äldre.
Det är nu återigen dags att blicka tillbaka på veckan som har passerat. Det har varit en skön vecka med mängder med skrivande. Manuset flyter på och det känns riktigt bra för en gångs skull. Annars har det mest varit skjutsning till träningar, svårigheter att veta vad vi ska äta på kvällen och en hel del tid tillsammans. Det tackar man aldrig nej till. Tröttheten har för mig varit påtaglig denna vecka, men jag tror att det beror på att inte mycket händer just nu.

Veckans fem positiva
Veckor som denna gäller det att gräva djupt för att hitta det positiva. Jag kan bara se tillbaka ett år i tiden och vips så sitter jag här med tusen saker som är positiva och som jag är tacksam över. Det är även de små sakerna i livet som räknas och all positivitet är bra.

Detta är vad jag kom fram till denna vecka:

1. Läser igen
Efter allt som varit med uppsats och avslutande av höstterminen gjorde att jag inte kunde läsa. Jag hade sett fram emot den där nya romanen av Emelie Schepp, men den har bara legat i min bokhylla en längre tid och hånat mig. Jag ville veta vad Jana skulle hitta på härnäst och jag gjorde ett försök att läsa. Glädjen var total. Även om jag är långt i från den läshastighet jag är van vid så har jag lyckats läsa halva romanen och jag kan liksom inte sluta. Läslust har jag, det är bara min hjärna som inte orkar med.

2. Skriver så tangenterna glöder
Skrivlusten är det inte heller något fel på och det var nu dags att ta tag i nästa inlämning av manuset. Det var trögt att komma igång med planeringen, men när jag väl gjorde det gick det med en väldans fart. Jag har en bit kvar innan jag är klar med det som ska lämnas in, men det känns riktigt bra. Läs mer om det HÄR.
Nästa vecka när jag är klar med denna del tänkte jag berätta om vad det är jag skriver just nu. Jag har fått frågor om vilken genre jag skriver i och vad jag skriver på just nu. Inget gör mig lika glad som att få prata om skrivandet.

3. Känner mig lugnare
Även om jag lider av trötthet och har gjort det sedan en tid tillbaka känns det ändå som att det är lugnare. Kanske beror det på att jag "bara" pluggar heltid nu och är snällare mot mig själv eller så har jag slutat pressa mig själv lika mycket. Känns nästan lite för lugnt i bland och jag drömmer om saker jag vill göra. Jag vill uppleva saker, gå på ishockey, jobba, umgås och uppleva nya saker. Känns lite svältfött på det för tillfället, men jag håller tummarna för att det vänder och man kan känna en annan trygghet. Det positiva är trots allt att det har gett mig ett lugn efter allt slit.

4. Alla positiva och peppande kommentarer på bloggen
Ni alla är verkligen fantastiska. Är så glad över alla som engagerar sig i mina inlägg och skriver fina och peppande kommentarer. Är glad över att jag börjat blogga igen och nu har jag hängt i snart två månader. Det är så roligt att skapa inlägg och det är ännu roligare att läsa kommentarerna och peppen. Tänk vilka fantastiskt fina bloggvänner jag har. Att även få ta del av era fina bloggar är också härligt och ger en sådan energi. Tack för att ni finns.

5. Det är ljusare ute
Jag har den senaste veckan börjat längta enormt mycket efter våren. Jag vill ha ljuset. Jag vill ha färgerna och jag vill kunna gå ut utan att frysa. Det har varit härligt med snö och kyla denna vinter, men fy vad jag har frusit. Både ute och inne. Nu längtar jag efter vårjacka, fina blommor och ljusare kvällar. Jag längtar efter härliga promenader i solen och att kunna vara ute utan att ha skoteroverall på mig utan att frysa. Jag vill ha vår, helt enkelt! Som tur är börjar man märka att det blir ljusare ute och det ger mig energi.

***

Veckans mest kommenterade hittar ni HÄR

Veckans mest lästa hittar ni HÄR

Tack för denna vecka
Då blickar jag framåt igen och hoppas att nästa vecka även blir en bra vecka. Jag fortsätter på denna positiva bana för att kunna leva fullt ut. Positiviteten gör att livet blir enklare och den sprider sig vill jag lova. Ett leende är bättre alla dagar än sura miner. Nästa vecka tar jag mig an en ny fotoutmaning och den ser jag fram emot. Det är veckan innan det efterlängtade sportlovet för barnen och även om jag inte fåt något lov unnar jag dem det. Sedan får vi se vad det händer för roligt. Det är det som är tjusningen i livet, att vi aldrig vet vad som kommer härnäst. Jag är i alla fall redo för nästa vecka och bär positiviteten med mig.

Se det lilla i det stora och fokusera på det positiva, det gör livet lite enklare att leva.
Ta hand om er och försök fånga dagen så ofta det går.


Gillar

Kommentarer

Michelle
,

Jätte bra inställning du har där som du har hittat . 😊

minasvarld
minasvarld,
Yasminegill
Yasminegill,

Så gott att du ser allt det positiva tror det är så viktigt och säkert extra viktigt just nu. Jag längtar galet mycket efter vår, mys och sol

nouw.com/yasminegill
minasvarld
minasvarld,
Ja, sol och fågelkvitter en skön vårdag skulle inte sitta helt fel nu 😊
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Du känns mycket mer harmonisk denna veckan!
Jag läser också Nio liv just nu, eller jag lyssnar rättare sagt. Jag har alltid en ljudbok och en "vanlig" bok parallellt. Det var dock ett tag sedan jag läste boken innan om Jana och co så jag har glömt lite. Och jag är inte helt nöjd med uppläsaren, hon låter för snäll när hon tex ska gestalta Mia. Kör förresten en EFIT på bloggen idag!

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Jag älskar Jana för att hon är så korrupt och samtidig så oerhört smart. Läste klart boken i går och den var riktigt bra 😊
nouw.com/minasvarld
Mirre,

Så fint att stapla upp det bra och ja kommentarer kan verkligen peppa en även så en blogg kan göra det =D

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Det är så sant <3 Vi behöver all pepp vi kan få i dessa tider 😊
nouw.com/minasvarld

Härligt hur bra det rullar på och solen och ljuset gör sitt. Förra helgen gick vi på den tjocka isen nere på havet idag satt vi och njöt av värmen vid ett isfritt hav. Ljuvligt

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Det är verkligen härligt när man känner att våren närmar sig 😊
nouw.com/minasvarld
Elina,

Vad skönt att du känner dig lugn och att du har ett flyt i ditt skrivande 😊 älskar att det blivit ljusare ute och det känns som att det snart är vår!

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Det känns riktigt bra, men jag inser nu att det har gjort mig trött. Härligt trött kanske till och med 😊
nouw.com/minasvarld
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Men vad härligt med lite positivitet värkligen en kul lista 😉

nouw.com/amandamalmflod
minasvarld
minasvarld,
Kul att du gillar den 😊
nouw.com/minasvarld
Fnulan,

Jag förstår att du tackar veckan som varit den har verkligen varit snäll mot dig. Alla borde sammanställa som du gör för att se det som varit och är positivt <3

www.fnulan.se
minasvarld
minasvarld,
Det är ganska skönt att se tillbaka för att se att det finns positiva saker även om man inte tror det 😊
nouw.com/minasvarld
Kamilla,

Visst är det härligt när ljuset har kommit tillbaka. Igår kändes det nästan som tidig vår när jag var ute på min runda. Att tänka positivt är så viktigt

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Längtar verkligen eftervårljuset nu <3
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Punkt 5 är min personliga favorit. Det är ju så skönt att den värsta vintern är över!

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Vintern är vacker, men jag är en vår och sommarmänniska så jag är överlycklig 😊
nouw.com/minasvarld