Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat i livet. Dagar har lagts till en ny vecka och det är återigen dags att blicka tillbaka. Månadens sista dag är snart till ända och det känns inte som att det händer något speciellt och trots det rullar tiden på. Den här veckan började med att jag lämnade in en skoluppgift utan att ens stressa, magisk känsla måste jag säga. Den avslutades med en tenta i kriminologi och däremellan har jag mest varit trött. En otrolig trötthet har gjort att jag inte orkat ta tag i någonting och det blev en seg vecka där jag mest var uttråkad och längtade ut. Jag saknar det mesta just nu och då framför allt en fulltecknad kalender med roliga saker att uppleva, men det är bara att gilla läget även om det håller på att driva mig till vansinne.

Veckans fem positiva
I dessa tider då det inte händer så mycket gäller det att gräva i det positiva för det finns där. Det finna alltid där om vi bara orkar komma förbi det negativa. Jag har några saker jag är oerhört tacksam över och saker som gör mig mera positiv.

Detta är vad jag kom fram till denna vecka:

1. Fågelkvitter och sol
Vem blir inte glad av detta? Vintern låg hårt fastnaglad för några veckor sedan och nu känns det som att det är vår. Hur underbart är väl inte det? Jag hatar att frysa och även om det fortfarande inte är jättevarmt tittar solen fram och man möts av fågelkvitter när man går ut.

2. Studierna rullar på
Det går trögt kan jag lova och motivationen är noll, men det går fram åt och denna vecka lyckades jag få riktigt bra betyg på både manusinlämningen och tentan. Något att vara riktigt glad över måste jag säga. Nu är det bara att tuta vidare med kommande uppgifter.

3. Utflykt till havet
Denna vecka har jag besökt havet två gånger. En gång för att utföra veckans fotoutmaning Vänd dig om och sedan en gång till, men då ett annat ställe. Jag älskar havet och det ger mig sådan energi och jag är oerhört tacksam över att bo så nära. Mer om den andra utflykten kommer nästa vecka när jag hunnit få till alla bilder också.

4. Full fart mot sportlov
Alla lov är efterlängtade och denna vecka har vi strävat mot detta. Jag får inget lov, men barnen behöver det verkligen. Även om det är mestadels distansstudier för äldsta dottern så sliter även det och att inte träffa andra människor är tufft för psyket. Vi kommer att vara hemma detta lov och det är med delade känslor så klart. Jag längtar efter att göra något roligt, men det finns inte mycket att göra. I stället kommer mina föräldrar hit, tur för oss att VI har antikroppar och kan umgås med dem.

5. Känner mig harmonisk
Detta är något som känns riktigt bra just nu. Jag ger mig själv den tid jag behöver för att vila och pressar inte mig själv lika mycket just nu. Kan erkänna att jag är sjukt uttråkad och rastlös just nu. Varje dag är likadan och det finns inga roliga saker att se fram emot. Tror många av oss känner likadant och det känns som att få gå utanför dörren bara för att skjutsa någon är riktigt kul. Däremot skapar det en harmoni hos mig och jag försöker komma ner i varv. Önskar att jag hade ett mer aktivt liv för det får mig att må bra, men det är bra att jag nu kan låta bli att pressa mig själv. Positivt i allra högsta grad!

***

Veckans mest lästa inlägg

Veckans mest kommenterade inlägg

Tack för denna vecka
Då lägger jag denna vecka och för den delen denna månad bakom mig. I morgon summerar jag februari och då ska vi se vad som egentligen hänt denna vintermånad. Snö, minusgrader och vår på samma gång känns det som. Ser fram emot ett sportlov då mina föräldrar kommer på besök och jag hoppas på sol för att vi ska kunna göra några härlig utflykter. Älskar när man kan vara ute igen utan att frysa ihjäl och jag håller tummarna för att det håller i sig. Jag har inga stora uppgifter i skolan och det känns som att det kan bli en skön vecka.

Jag fortsätter denna positiva bana för den får mig att må bra. En ny vecka ligger framför sig och den är ett oskrivet blad. Det är det som är tjusningen med livet, vi vet aldrig vad som väntar oss.
Jag är i alla fall redo för nästa vecka och bär positiviteten med mig.

Se det lilla i det stora och fokusera på det positiva, det gör livet lite enklare att leva.
Ta hand om er och försök fånga dagen så ofta det går.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Elina,

Det här vädret har ju varit fantastiskt! Förstår att du är rastlös, det har vi varit här med. Men det gäller ju att tänka positivt precis som du säger 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Man får helt enkelt göra det bästa av situationen helt enkelt 😊
nouw.com/minasvarld
Fröken Rödlök ,

Fågelkvitter är ju verkligen någonting positivt. Igpr sattjag 2h vid sjön i strålande sol och då kvittrade fåglarna emellanåt. Så hörligt.

Www.frokenrodlok.se
minasvarld
minasvarld,
Det är verkligen härligt och det skapar en skön energi <3
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Älskar att det börjar bli lite mindre vintrigt! Hoppas verkligen att det håller i sig! Hoppas att familjen får ett mysigt sportlov, vårt är ju precis slut och det är blandade känslor här hemma.

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Förstår att det är med blandade känslor att vara hemma igen. Vi ska försöka göra lite utflykter häromkring om vädret håller i sig.
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Mitt positiva är att våren och lite värme kom, annars har allt handlat om föräldrarna som är på sjukhus.

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Våren är verkligen något som har varit efterlängtat. Hoppas allt går bra med föräldrarna <3
nouw.com/minasvarld

Solen har varit underbar, den har gjort mig piggare och jag har kommit ut på ett par lunch promenader. Havet känner jag också en stor dragning åt, det ger en lugn och en avkopplande känsla. är tacksam att vi har havet så nära inpå. Nästa helg är det inplanerat att besöka havet på andra sidan av Skåne, det ska bli underbart.

Kram Kajsa

Http://www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Utflykter till havet blir det många och jag är tacksam att bo så nära <3 Hoppas ni får en trevlig utflykt nästa helg <3
nouw.com/minasvarld
Mirre
,

Så fint att stapla upp veckans bästa och ja nu är det verkligen mer vår och vår, det känns framförallt i min näsa och huvud hehe

minasvarld
minasvarld,
Finns tyvärr nackdelar med våren också 😉 Som tur är får man energi av solen 😊
nouw.com/minasvarld
Michelle
,

Ja positivt är bättre än negativitet . Jag lät mig ha en rejäl dipp i helgen för ATG sen orka ta nya tag

minasvarld
minasvarld,
Man måste låta sig själv dippa ibland också 😊
nouw.com/minasvarld
Fnulan,

Idag blev jag så lycklig när jag såg att det var ljust ute klockan 18 =))))

www.fnulan.se
minasvarld
minasvarld,
Det är verkligen fantastiskt när det är ljust på kvällarna 😊
nouw.com/minasvarld