Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat i livet. Dagar har lagt till ännu en vecka och det är återigen dags att blicka tillbaka. En ny månad har inletts och det ska bli spännande att se vad den har att ge.
Ni som följer mig här vet att jag har en jobbig period just nu och kämpar med motivation och trötthet. Ingenting känns riktigt kul och jag försöker så gott det går att hålla igång för att göra det jag ska. Just nu känns det extra viktigt att tänka positivt och se det som är bra för att inte gräva ner sig. Jag gör det jag måste och så försöker jag acceptera det som är. Inte så lätt!

Veckans fem positiva
Positiviteten är som sagt extra viktig för mig just nu. Annars hamnar jag lätt i ett gnällande eller i värsta fall en inbundenhet som inte alls är bra. Det har varit en bra vecka trots mitt mående och det bär jag med mig. Det positiva finns alltid där om vi bara försöker se det. Det är viktigt att ta till vara på det som gör att vi orkar kriga vidare i den värld vi just nu lever i.

Detta är vad jag kom fram till denna vecka:

1. Månadens bloggare
Madelena utser varje månad en bloggare som hon uppmärksammar och denna månad blev det jag. Jag ryser i kroppen och blir så rörd av detta måste jag säga. Just nu stärker det mig och när jag sedan läser kommentarerna blir jag nästan tårögd. En riktig förebild, fantastisk personlighet, härlig, har ett varmt hjärta och genuin. Jag får nästan lite hybris när jag läser detta. Tack så otroligt mycket för detta. Jag sken upp som en sol när jag läste detta och bär med mig detta under lång tid framöver.

2. Lata dagar i solen
Helt rätt dag bestämde vi oss för att åka till skärgården innan det blev kallt och ruggigt igen. Havsluft, sol, fika och bästa sällskapet. En välbehövlig stund fick vi där energin byggdes på för kommande utmaningar. Här kan bilderna tala sitt tydliga språk och jag får aldrig nog av alla dessa solbilder.

3. Sportlov och fullt hus
Veckan har inneburit ledighet för barnen och då passade mina föräldrar på att komma hit. Tur att vi har antikroppar och kan umgås med dem. Det blev en fin vecka tillsammans. Vi hann med en utflykt och vi har hunnit med att bara vara tillsammans. Ett härligt sportlov där tonåringen har maxat tiden rejält och yngsta dottern har även hon njutit av att vara ledig. De har varit hemma en del så vi fått träffa dem också så jag checkar av ett bra sportlov, trots utebliven skidåkning och vinteraktiviteter.

4. Middag med en vän
Det har varit väldigt lite socialt umgänge det senaste året känns det som, men jag har en vän som jag umgåtts med regelbundet. Vi har flera gånger pratat om att gå ut och äta, men det har inte blivit av. Vi har behövt varandra genom åren och sista året har inneburit rejäla prövningar för oss båda. Med rådande restriktioner på restauranger blev det lite bökigt så vi bestämde oss för att det fick bli ännu en hemmamiddag tillsammans. Alltid skönt att komma bort hemifrån en stund och bara få tänka på sig själv. Nästan lika stärkande som solen.

5. Planering av manuset
Jag har inte gjort mycket av mina skoluppgifter sista tiden, men jag fick feeling med manuset och planerade. Kapitel efter kapitel planerades och nu återstår bara skrivandet av det. Det känns skönt att ha en plan och nu gäller det bara att fortsätta planering. Full fart mot slutet! Skriver mer om detta nästa vecka.

***

Mest kommenterade inlägget denna vecka blev: Trappor i olika former

Mest lästa inlägget denna vecka blev: Omotiverad och behöver komma vidare

Tack för denna vecka
Då lägger jag denna vecka bakom mig och kliver in i nästa vecka i mars. Sportlovet är över och nu gäller det att ha energi tills nästa lov. Som sagt jag får inga lov, men det är skönt när barnen bara kan få vara utan en massa tider att passa. Nästa vecka har jag lite planer och förhoppningsvis får jag lite gjort i skolan också.

Jag fortsätter denna positiva bana och försöker hitta et positiva även om det känns tungt just nu. En ny vecka ligger framför mig där vad som helst kan hända. Ett oskrivet blad som skapar en spänning i livet och det är det som är tjusningen. Vi vet aldrig vad som väntar oss, men jag är redo och bär positiviteten med mig.

Se det lilla i det stora och fokusera på det som få dig att må bra. Sök det positiva, det gör livet enklare att leva. Ta hand om er och försök fånga dagen och positiviteten så ofta det går.

Gillar

Kommentarer