Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Denna vecka har jag verkligen blivit påmind om hur viktigt det är att försöka se det positiva. Just nu ligger det som ett svart skynke över det som är roligt och bra, men jag kämpar på för att försöka se det som finns där bakom. Det händer i princip ingenting just nu och jag börjar känna att jag får allt svårare att göra det jag ska. Vardagar flyter in i helger och hur man än vänder sig är skola, hem och fritid alla belagda på precis samma ställe, HEMMA!

Veckans fem positiva
Detta ska inte bli ett negativt inlägg. Däremot vill jag ta med hur livet ser ut just nu och hur viktigt det då är att försöka så gott det går att leta efter det bra som finns där. Till en början tänkte jag helt skippa detta inlägg denna vecka för att jag vet inte riktigt vad jag ska kunna se bakom all tristess. Jag har kanske pluggat några timmar denna vecka och vad jag gjort i övrigt känns ganska meningslöst.

Detta är vad jag kom fram till denna vecka:

1. Snön kom och försvann lika fort igen
Jag tänkte sätta mig och gråta när det blev snöstorm och det aldrig tog slut. Däremot vände det fort och jag kunde se ljuset där bakom molnen. Jag välkomnade det regna som kom efter snön och höll tummarna hårt för att våren ska återvända. Den kommer och jag känner att det här bakslaget kanske var nödvändigt. Gräsmattorna syns igen och det är riktigt skönt att det gick över snabbt.

2. Två tandläkarbesök och inga hål
Inte jag som varit hos tandläkaren, men däremot barnen. Så skönt när de kommer dit och det inte är några hål. Tandställningar och andra saker får vi tyvärr stå ut med , men vi får glädjas åt att det blir bra när det är klart. Även om det blir mycket sveda och värk under tiden. Att ingen av dem däremot behöver laga några hål är jag riktigt glad över och hoppas att det håller i sig så även i fortsättningen.

3. Välgörande massage
Det tog emot att komma i väg, men när jag väl gjorde det var det precis vad jag behövde. Läs mer om det HÄR- Massage och snöyra. Det är viktigt när det inte händer så mycket att ta hand om sig själv och detta var höjdpunkten på denna vecka, även om resan inte blev vad jag hade tänkt mig.

4. Många planer
Det är lätt just nu att falla in i en leda och tappa framtidstron. Det tar aldrig slut och vi vet inte när vi kan börja leva "normalt" igen. Mitt huvud snurrar hela tiden och jag vill så mycket hela tiden. Jag ser saker jag vill göra och jag försöker se det positiva i att snart kan man åtminstone vara ute och göra en del av dem. Att ha mycket planer kan vara oerhört frustrerande och att inte veta när man kan få göra något av dem kan ta på psyket enormt mycket. Jag försöker här att ta till vara på att jag åtminstone vill göra alla dessa saker. Om de sedan blir av har jag ingen aning om, men det ger mig i alla fall någon stimulans av att bara försöka göra något av dem.

5. Att få höra att man gör sitt barns liv bättre
Att vara förälder är det svåraste vi kan göra. Maktlöshet, otillräcklighet och en känsla av att man kanske inte riktigt lyckas få sina barn att må sitt allra bästa. Man skuldbelägger sig själv och tycker att man borde gjort mer. Jag och min äldsta dotter har ett speciellt band och vi har gått igenom mycket det senaste året tillsammans och hon är min bästa vän. Vi kämpa båda två med ledan att mest vara hemma just nu.
När man får ett meddelande från henne efter att jag hjälpt henne med en sak då grät jag bara. Att läsa att man gör sitt barns liv mycket bättre är nog det finaste jag hört i hela mitt liv. Det bär jag med mig när det känns tufft, för med den vetskapen tror jag att jag kan klara av allt.

***

Veckans mest läsa inlägg blev: Bara slutet kvar

Veckans mest kommenterade inlägg blev: Tystnaden talar

Tack för denna vecka
Nu lägger jag denna vecka bakom mig och ser fram emot nästa. Jag önskar mer än aldrig förr att jag kunde fylla min kalender med roliga saker att göra, men den ekar hyfsat tomt just nu. Nästa vecka är det i alla fall dags för äldsta dottern att få vara i skolan och slippa distansstudierna hela veckan. Det gör mig glad då det är tufft även för henne att bara sitta hemma hela tiden. Jag själv behöver fokusera på studierna och jag hoppas att jag klarar av det. Det är även dags för mig att börja fundera på vad jag ska göra i framtiden, men just nu gör det mig bara stressad och känslan av hopplöshet blir för stor. Önskar jag kunde leva dag för dag, men så är jag inte.

Att lägga veckan bakom sig känns skönt och trots allt fanns det positiva saker, även om de är små och till synes meningslösa. Tänk att trots allt bara kunna se de där små fina sakerna i livet. Friskhet, närhet och de självklara sakerna som bara finns där. De är väldigt viktiga en tid som denna när vi bara måste hålla ut, även om det känns som att vi håller på att explodera.

Jag kämpar på med positiviteten och fortsätter på denna bana. Jag vägrar enbart se det negativa. En ny vecka ligger framför oss och den är ett oskrivet blad. Vad som helst kan hända och det är bara vi själva som skapar de förutsättningar vi får för att det ska bli så bra som möjligt. Spänningen i livet finns där då vi aldrig vet vd som komma skall. Vi vet aldrig vad som väntar oss, men jag är redo för vad som helst just nu känns det som.

Se det lilla i det stora och fokusera på det som får dig att må bra. Sök det positiva, det gör livet lite enklare att leva. Ta hand om er och försök fånga dagen så ofta det går. Det positiva finns där om vi bara kan se bakom allt det andra.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Marlene,

Jag blev rätt uppgiven när snön kom, det kom dessutom mängder! Min fibromyalgi reagerar mest på väderomslag, så veckan har varit rätt jobbig. Nu hoppas jag att våren tänker komma på riktigt och att värken blir lättare, så ska jag nog kunna se lite mer positivt på läget 😊

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Håller alla tummar för det <3
nouw.com/minasvarld
Yasminegill
Yasminegill,

Det var riktigt trist med snön som kom men idag tittade solen fram och snön är nästan borta. Tycker att just nu får man leta lite extra efter ljusglimtarna. Men bra du kämpar och ser dom små sakerna. Det är så viktigt ❤

nouw.com/yasminegill
minasvarld
minasvarld,
Viktigare än någonsin känns det som
nouw.com/minasvarld
Marie,

Snön börjar redan försvinn och det är skönt tycker jag, samt så satsar vi på en bra vecka nu med fler possitva minnen att minnas sedan

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Härlig tanke jag bär med mig under veckan <3
nouw.com/minasvarld

Bra stt plocka fram de positiva sakerna som hänt. Det suddar ut de negativa och man kan gå framåt

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Det är verkligen så och det är lätt att hamna i det negativa. Mer positivitet är alltid önskvärt <3
nouw.com/minasvarld
Madde,

Jag kan känna igen mig i det du skriver. Så mycket utanför sin egna kontroll. Funderar på att sjölv börja skriva den listan. Tror verkligen vi måste hitta det positiva

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Det är ganska nyttigt att reflektera över veckan och se det som är positivt. Många gånger har jag problem att se det, men det finns alltid där <3
nouw.com/minasvarld
Linda Odelmar,

Man får kämpa på, förhoppningsvis kommer våren trots snöandet snart och för med sig lite ljusglimtar och välbehövlig sol

www.nouw.com/silverblomma
minasvarld
minasvarld,
Det får vi verkligen hoppas <3
nouw.com/minasvarld
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Tycker det är bra att plockar fram dom posetiva sakerna alltid roligt att läsa 😊

nouw.com/amandamalmflod
minasvarld
minasvarld,
Kul att höra <3
nouw.com/minasvarld
Fnulan,

Vad fint att få bekräftelse från sina barn, helt underbart. Vi kan inte göra mer än vad vi gör och tror är rätt <3 Du ska se att nästa vecka kommer det massor med positiva punkter igen!

www.fnulan.se
minasvarld
minasvarld,
Visst är det <3 Viktig tanke att bära med sig. Vi gör vårt bästa som föräldrar <3
nouw.com/minasvarld
Kamilla,

Här har all snö som kom i veckan försvunnit igen vilket är skönt för nu är det väl vår. Helt rätt att se det positiva i livet.

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Mer positivitet behövs <3
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Jag blev också besviken när snön kom tillbaka och tänkte nej inte vinter igen. Känns nu väldigt skönt att det smälte bort väldigt fort 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Nu är jag verkligen redo för vår ❤
nouw.com/minasvarld