Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Denna vecka har jag verkligen blivit påmind om hur viktigt det är att försöka se det positiva. Just nu ligger det som ett svart skynke över det som är roligt och bra, men jag kämpar på för att försöka se det som finns där bakom. Det händer i princip ingenting just nu och jag börjar känna att jag får allt svårare att göra det jag ska. Vardagar flyter in i helger och hur man än vänder sig är skola, hem och fritid alla belagda på precis samma ställe, HEMMA!

Veckans fem positiva
Detta ska inte bli ett negativt inlägg. Däremot vill jag ta med hur livet ser ut just nu och hur viktigt det då är att försöka så gott det går att leta efter det bra som finns där. Till en början tänkte jag helt skippa detta inlägg denna vecka för att jag vet inte riktigt vad jag ska kunna se bakom all tristess. Jag har kanske pluggat några timmar denna vecka och vad jag gjort i övrigt känns ganska meningslöst.

Detta är vad jag kom fram till denna vecka:

1. Snön kom och försvann lika fort igen
Jag tänkte sätta mig och gråta när det blev snöstorm och det aldrig tog slut. Däremot vände det fort och jag kunde se ljuset där bakom molnen. Jag välkomnade det regna som kom efter snön och höll tummarna hårt för att våren ska återvända. Den kommer och jag känner att det här bakslaget kanske var nödvändigt. Gräsmattorna syns igen och det är riktigt skönt att det gick över snabbt.

2. Två tandläkarbesök och inga hål
Inte jag som varit hos tandläkaren, men däremot barnen. Så skönt när de kommer dit och det inte är några hål. Tandställningar och andra saker får vi tyvärr stå ut med , men vi får glädjas åt att det blir bra när det är klart. Även om det blir mycket sveda och värk under tiden. Att ingen av dem däremot behöver laga några hål är jag riktigt glad över och hoppas att det håller i sig så även i fortsättningen.

3. Välgörande massage
Det tog emot att komma i väg, men när jag väl gjorde det var det precis vad jag behövde. Läs mer om det HÄR- Massage och snöyra. Det är viktigt när det inte händer så mycket att ta hand om sig själv och detta var höjdpunkten på denna vecka, även om resan inte blev vad jag hade tänkt mig.

4. Många planer
Det är lätt just nu att falla in i en leda och tappa framtidstron. Det tar aldrig slut och vi vet inte när vi kan börja leva "normalt" igen. Mitt huvud snurrar hela tiden och jag vill så mycket hela tiden. Jag ser saker jag vill göra och jag försöker se det positiva i att snart kan man åtminstone vara ute och göra en del av dem. Att ha mycket planer kan vara oerhört frustrerande och att inte veta när man kan få göra något av dem kan ta på psyket enormt mycket. Jag försöker här att ta till vara på att jag åtminstone vill göra alla dessa saker. Om de sedan blir av har jag ingen aning om, men det ger mig i alla fall någon stimulans av att bara försöka göra något av dem.

5. Att få höra att man gör sitt barns liv bättre
Att vara förälder är det svåraste vi kan göra. Maktlöshet, otillräcklighet och en känsla av att man kanske inte riktigt lyckas få sina barn att må sitt allra bästa. Man skuldbelägger sig själv och tycker att man borde gjort mer. Jag och min äldsta dotter har ett speciellt band och vi har gått igenom mycket det senaste året tillsammans och hon är min bästa vän. Vi kämpa båda två med ledan att mest vara hemma just nu.
När man får ett meddelande från henne efter att jag hjälpt henne med en sak då grät jag bara. Att läsa att man gör sitt barns liv mycket bättre är nog det finaste jag hört i hela mitt liv. Det bär jag med mig när det känns tufft, för med den vetskapen tror jag att jag kan klara av allt.

***

Veckans mest läsa inlägg blev: Bara slutet kvar

Veckans mest kommenterade inlägg blev: Tystnaden talar

Tack för denna vecka
Nu lägger jag denna vecka bakom mig och ser fram emot nästa. Jag önskar mer än aldrig förr att jag kunde fylla min kalender med roliga saker att göra, men den ekar hyfsat tomt just nu. Nästa vecka är det i alla fall dags för äldsta dottern att få vara i skolan och slippa distansstudierna hela veckan. Det gör mig glad då det är tufft även för henne att bara sitta hemma hela tiden. Jag själv behöver fokusera på studierna och jag hoppas att jag klarar av det. Det är även dags för mig att börja fundera på vad jag ska göra i framtiden, men just nu gör det mig bara stressad och känslan av hopplöshet blir för stor. Önskar jag kunde leva dag för dag, men så är jag inte.

Att lägga veckan bakom sig känns skönt och trots allt fanns det positiva saker, även om de är små och till synes meningslösa. Tänk att trots allt bara kunna se de där små fina sakerna i livet. Friskhet, närhet och de självklara sakerna som bara finns där. De är väldigt viktiga en tid som denna när vi bara måste hålla ut, även om det känns som att vi håller på att explodera.

Jag kämpar på med positiviteten och fortsätter på denna bana. Jag vägrar enbart se det negativa. En ny vecka ligger framför oss och den är ett oskrivet blad. Vad som helst kan hända och det är bara vi själva som skapar de förutsättningar vi får för att det ska bli så bra som möjligt. Spänningen i livet finns där då vi aldrig vet vd som komma skall. Vi vet aldrig vad som väntar oss, men jag är redo för vad som helst just nu känns det som.

Se det lilla i det stora och fokusera på det som får dig att må bra. Sök det positiva, det gör livet lite enklare att leva. Ta hand om er och försök fånga dagen så ofta det går. Det positiva finns där om vi bara kan se bakom allt det andra.

Gillar

Kommentarer