Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Efter flera veckors frånvaro av denna lista känner jag att det är dags att se det positiva igen. Tänka nya tankar och gräva bort det som ligger över positiviteten och se det som gör livet något enklare. Det finns alltid där. Livet är inte alltid svart och någonstans där bakom de svarta molnen finns en blå himmel som vill komma fram och förgylla vår dag. Denna lista blev en dag försenad, men vad gör väl det så länge det positiva lyfts fram.

Veckans fem positiva
Ännu en gång har en vecka slutat och en ny tagit vid. När jag ser tillbaka på förra veckan känner jag att den varit bra. Dipparna har funnits och rastlösheten har gnaget en aning, men det finns mycket som jag strävar efter för att må bra. Ingenting är evigt och att bara ta ett steg framåt varje dag gör att man kommer en bit i från det som är nu. Det jag lärt mig under veckan är att jag måste vara snällare mot mig själv och inte pressa mig till att göra saker för att jag borde tycka de är roliga. Den tanken bär jag med mig.

Detta är vad jag kom fram till:

1. Lämnat in i tid
Det blev inte samma press att lämna in i tid och till en början grämde det mig. Däremot lämnades manuset in i tid och de kändes som en lättnad. Sista punkten är satt och jag är stolt över att ha åstadkommit detta. Resultatet blev nästan som jag tänkt mig och bedömningen gladde mig oerhört mycket. Jag har skrivit ett helt råmanus till min tredje roman och det är jag stolt över.

2. Inga tider att passa
För barnen har det varit påsklov och det innebar att det inte fanns några tider att passa. Inga träningar. Ingen skola och bara massa ledig tid. För mig innebar detta att jag kunde känna mig lite friare och ta dagarna lite som de kom. Visst har jag haft fullt upp med egna studier, men några tider har det inte funnits som har varit påtvingade. Visst kan jag erkänna att det är skönt att ha saker inplanerade, men ibland behöver man andrum och slippa tidspassning.

3. Fika i stället för att städa
Jag velade länge med vad jag skulle göra med min Helt vanliga lediga dag. Städa eller göra något annat. Nytta eller nöje. Det jag valde var det allra bästa för mig och i dessa icke sociala tider kändes det väldigt bra efteråt. I stället för att städa och göra nytta tog jag bilen och åkte till en vän. En promenad i solen, en fika och en välbehövlig pratstund. Helt perfekt att roa sig med en helt vanlig ledig dag. Städa får jag göra en annan dag.

4. Jobb för dottern
Måste verkligen lyfta denna grej som förgyllde vår vecka. I dessa tider är det svårt att få jobb och med en sommar som närmar sig har tiden bara rullat på. Äldsta dottern sökte ett sommarjobb och hon fick det. Tror det stärkte henne massor och jag är oerhört glad för hennes skull. Alltid kul när det går bra för barnen.

5. Biltur en lördag
Efter en vecka med mycket måsten och många flygande tankar var det skönt att sätta sig i bilen för att få hem vår yngsta dotter. Det blev många tankar i bilen och det var en positiv resa på många sätt. Ett sätt att andas och tänka fritt. En stund helt för mig själv. Bara jag och vägen framför mig. Med solen i ansiktet och tid för reflektion fick det bli min stund där jag bara kunde tänka helt fritt. Så välbehövligt!

Tack för denna vecka
Nu är det återigen dags för skola och träningar. Tider att passa och saker att göra. Det gör mig inte så mycket och jag ser nästan fram emot veckan som kommer. Uppgifterna för mig i skolan hopar sig lite och jag hoppas jag får ordning på hjärnkontoret så jag hinner dem i tid. Självklart hoppas jag på att det kan bli varmare och att solen ska skina, men det kan jag inte styra över. Får helt enkelt ta det som det kommer.

Jag kämpar på med positiviteten och fortsätter på denna bana. Att tänka dessa tankar är nyttigt och väldigt viktigt för mig just nu. En dag utan positiva tankar kan lätt resultera i en dysterhet som ingen förtjänar och därför krigar jag på. Ingen mår bra av det negativa och det gäller att försöka in i det längst att finna de positiva tankarna. Det är inte alltid lätt, men bakom varje svart moln finns den blåa himlen och den vill synas. Morgondagen är ett oskrivet blad och vi vet aldrig vad som väntar oss. Njut av dagen och ta hand om er. Fånga dagen så ofta det går och kom i håg att ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går.

Gillar

Kommentarer