Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat i livet och jag blickar tillbaka på en vecka med både högt och lågt. Tankar om framtiden, försök att leva i nuet och försök att få saker gjorda även om motivationen inte finns där. Livet står på vänt känns det som och även om jag sitter i förarstolen finns det alldeles för mycket jag inte kan styra över. Gilla läget och tänka på annat är det bästa och det göra jag mitt allra bästa med.

Veckans fem positiva
Det är det positiva vi behöver fokusera på och i dessa tider känns det ännu viktigare. Det finns mycket vi inte kan påverka och då gäller att se det lilla i det stora. Vad finns i våra liv som har det där lilla extra som vi kan vara lite extra glada över. Just nu är jag inte helt nöjd över min tillvaro. Jag är trött på studierna, trött på tristessen och jag känner att livet inte vill samarbeta med mig. Det händer alltid något som drar ner mig och jag vägrar att släppa efter för det. Istället krigar jag på och tittar lite extra på vad som hänt denna vecka som fått mig att le och vilja sträva framåt.

Detta är vad jag kom fram till denna vecka:

1. Skogspromenader
Även om vädret spelade oss en spratt denna vecka och jag inte kom ut varje dag så är det skönt att jag kommit i gång med mina promenader i skogen igen. Är det snöstorm vill jag verkligen inte gå ut för att jag fryser för mycket, men de dagar det blir av är guld värda. Det är så skönt att känna motionens verkan och det gör mycket. Jag får energi, kan samla mina tankar och känner mig piggare och mera taggad när jag kommer hem. Håller tummarna för lite mer sol och varmare igen för att få ännu mer frisk luft ute i skogen.

2. Vågade dela en bit av manuset
Att ta steget och bestämma sig för att göra någonting av det man skrivit kan vara svårt. Visst har jag haft flera på mina kurser som läst det jag skrivit, men detta var en helt annan grej. Jag bestämde mig för att ta detta med skrivandet på allvar och att våga dela en bit av manuset stärkte mig. Det gav mig en styrka att fortsätta och att läsa era fina kommentarer om min text gjorde mig oerhört glad. Stort tack för alla fina kommentarer. Läs gärna inlägget om Delar av mitt manus om ni är nyfikna på mitt skrivande och prologen till mitt senaste manus.

3. Läst i solen
Det har varit en kontrasternas vecka. Ena dagen satt jag och läste en bok i solen och nästa dag ville jag inte ens gå ut för att det var iskallt. Typiskt aprilväder och jag ska ärligt erkänna att jag ogillar det starkt. Däremot uppskattade jag de där dagarna då jag kunde sitta i solen i t-shirt och läsa. Tur att jag tog mig tiden att sitta där ute innan rusket kom tillbaka. Nu hoppas jag att jag snart kan sitta där igen.

4. En dag med dottern
Detta måste ändå vara höjdpunkten på denna vecka. Det händer inte mycket just nu och mycket av det man planerar ställs in och det mesta känns tråkigt. Den där dagen tillsammans med dottern blev verkligen en dag med många skratt och det behövde vi båda. En dag tillsammans är det bästa som finns och inget får mig att må lika bra som att få umgås med mina barn.

5. Påbörjat redigeringen
Hade tidigare bestämt mig för att mitt senaste manus skulle få vila ett tag. Den tanken håller jag fast vid och under veckan började jag läsa igenom det manus jag skrev förra året. Redan i inledningen kände jag mig taggad och jag bestämde mig för att bara läsa igenom för att se vad jag har skrivit och hur väl berättelsen hänger ihop. Detta är ett steg framåt och jag känner mig taggad på att göra detta nu. Det kommer att ta tid, men det får ta den tid det tar. Jag är redo för detta och det känns kul. Kommer skriva mer om detta längre fram när jag kommit en bit in i processen.

***

Tack för denna vecka
En ny vecka väntar runt hörnet och det är den sista veckan i april. Kan alltid hoppas på att det är slut med aprilväder sedan och att vi får lite vårvärme. En ny vecka innebär att nya saker kommer och det känns som att jag är redo för det mesta. En föreläsning väntar och en annan inlämning som jag inte börjat med ännu ska in på tisdag. Jag tänker ta det med ro och inte stressa upp mig för det. Hoppas på en bra vecka där jag känner att inte livet bråkar med mig hela tiden, en vecka där jag kan andas och leva i nuet.

Jag kämpar på med positiviteten och fortsätter på den banan. Det är viktigt att se det positiva och det är viktigt att se det som faktiskt är bra. Bakom de svarta molnen finns alltid en blå himmel. En dag utan positiva tankar kan sluta i en dysterhet som är svår att ta sig ur. Därför försöker jag tänka positivt för det gör livet lite enklare. Vad morgondagen har att ge har vi ingen aning om och vad som helst kan hända. Det är tjusningen med livet och om vi bara kan söka den där blå himlen som finns där bakom då blir det enklare att le. Jag vägrar låta det negativa ta över mitt liv och med rätt tankar kan allting bli möjligt.

Njut av dagen och ta hand om er. Fånga dagen så ofta det går och lev NU. Ingenting är omöjligt till det är bevisat att det inte går. HA en fantastisk vecka!

Gillar

Kommentarer