Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och jag blickar tillbaka på en vecka där det gått både upp och ner. Det har varit en vecka som passerat snabbt och där jag krigat en aning med mig själv. Det är viktigt just nu att försöka hitta det positiva i en ond spiral där varje dag är likadan. Det händer inte så mycket och det som väl händer är tråkigt och slentrianmässigt. Snart vänder det, eller hur?

Veckans fem positiva
I dessa tider är det extra viktigt att fokusera på det positiva och försöka se framåt. Det finns alltid något bra bakom det svåra och himlen är alltid blå bakom de svarta molnen. Det gäller bara att hitta de där dagarna och stunderna som varit lite extra bra och försöka leva på dem. Jag lämnar en speciell vecka och jag blir inte längre förvånad över saker som sker. Jag krigar på och nu tittar jag lite extra på det som fått mig att leva lite extra denna vecka.

Detta är vad jag kom fram till denna vecka som burit på det lilla extra. Inga stora saker, men ändå saker som jag bär med mig och som får mig att orka andas de dagar det känns tungt.

1. Lämnade in i tid
Den här gången låg jag riktigt illa till och jag bannade mig själv ännu en gång. Jag skulle lämna in en manuspitch till mitt manus och att börja samma dag som den skulle lämnas in var ingen bra idé och när klockan närmade sig inläggning snurrade det i skallen. Lyckan var total när jag lämnade in i tid och fick uppgiften godkänd. Med nöd och näppe kändes det som denna gång.

2. En vandring i Kungsträdgården
Till slut kom jag i väg och även om det kändes lite ensamt fick jag uppleva körsbärsblommorna stå i blom och så vackert det var. Det är något speciellt att gå där under en rosa himmel och att avsluta med en fika blev perfekt. Läs mer och se bilderna HÄR--> Kungsträdgården och en god fika

3. Lyckat köp
Behövde ut och köpa en skjorta och en kavaj. Det är alltid svårt att hitta något som sitter bra och jag stålsatte mig för att leta länge, men vilken tur jag hade. Gick in på en butik, plockade fram en kavaj och provade den. Den satt perfekt och jag var helt chockad. Så glad över det snabba köpet och nu hoppas jag att jag får använda den på jobbet snart.

4. Antog Maddes utmaning
Kände att jag behövde göra något roligt och även om jag haft bra flyt på inläggen ändå ett tag så var det roligt att göra något annat. Maddes utmaning går ut på att svara på 100 frågor på 10 dagar och det har varit riktigt kul att svara på frågorna. För att läsa mina svar klicka på UTMANINGAR
Flera frågor kommer nästa vecka och senare i dag svara jag på frågor om drömmar.

5. Smidde planer för framtiden
Denna punkt är lite speciell och gav mig mycket hopp och positivitet i veckan. Skrev med en vän och vi grämde oss en aning över att hennes son tar studenten i år och att vi inte kan vara med när han gör det. Har följt sonen sedan han var liten och vännen har jag känt sedan jag var sex år gammal. Det vi kom fram i när vi deppade var att vi skulle ha så mycket roligt när pandemin är över. Underbar tanke!
Tänk allt roligt vi ska planera och göra när allt detta är över och vi kan umgås igen som vanligt. Vet så många saker vi ska göra och ser så otroligt mycket fram emot det. Först ska vi bara hänga i ett tag till.

***
Tack för denna vecka

En ny vecka väntar runt hörnet och april är över. Maj väntar och nu måste väl ändå våren komma med värmen. Den behöver jag just nu och jag vill ut, ut i friska luften och njuta av att inte frysa.
Under veckan väntar nya uppgifter i skolan och jag krigar med dem just nu känner jag. Allt i sista minuten, men jag hoppas det går även denna gång. Ny vecka innebär att vad som helst kan hända och jag borde vara redo för det mesta vid det här laget.

Jag kämpar på med positiviteten och fortsätter på den banan. Det är viktigt att se det positiva och det finns alltid någonting som är bra. Livet bli enklare om vi kan tänka klart och se det positiva. Vad morgondagen har att ge har vi ingen aning om och vad som helst kan hända. Tjusningen i livet ligger i det vi inte vet någonting om. Jag vägrar låta det negativa helt ta över min tillvaro och med rätt tankar är allt möjligt.

Njut av dagen och ta hand om er. Fånga dagen så ofta det går och lev NU. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka för det tänker jag ha.


Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Jennysvardag
Jennysvardag,

Livet utan positivt vore inget roligt liv, nu om någon gång så är det ännu viktigare att se veckas positiva saker. Det har varit så roligt att få läsa dina svar på madelenas utmaning, jag ser fram emot att läsa svaren nästa vecka 😀

nouw.com/jennysvardag
minasvarld
minasvarld,
Vad kul att du uppskattar svaren. Det var en rolig utmaning att vara med i <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Vad skönt att du fick klart inlämningen i tid även om du började samma dag. Den stressade hade jag inte klarat av! Maddes utmaning är ju riktigt rolig, men en del frågor är lite knepiga att svara på.

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Det är lite så jag är känns det som. Presterar riktigt bra under press, men det är inte speciellt bra känner jag.
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Just nu är det svårt att hitta så många som fem positiva saker, då känns det bra att läsa om andras 😊

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Då är det extra viktigt att se de allra minsta positiva sakerna <3
nouw.com/minasvarld
Hannas krypin,

Det finns alltid positiva saker att ta fram, det gäller bara att komma ihåg. Det är det som är det svåra känner jag. Vad skönt att du hann lämna in uppgiften i tid. Ibland är inlämning verkligen på håret. Underbart att du kom ut i kungsträdgården, det är ju fantastiskt vackert där. Smida planer behöver man verkligen göra nu när allt känns så trist.

hannafialotta.blogg.se
minasvarld
minasvarld,
Man behöver verkligen något att se fram emot och det har nog varit det jobbigaste känner jag en tid att alla de där roliga sakerna att se fram emot är borta.
nouw.com/minasvarld