Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat i livet och för mig har det varit en konstig vecka. Känns nästan som att jag varit två personligheter i veckan och jag vet inte riktigt hur jag ska tackla det. Tror denna instängdhet börjar påverka mig allt för mycket och minsta sak blir väldigt stor. Nog om det och sagt är sagt och gjort är gjort. Tur att man inte är långsint och kan skaka av sig saker. I detta fall väljer jag att använda dem i form av energi och vilja att springa framåt i stället. För vi ska inte se på det som varit, vi ska blicka framåt åt det vi kan påverka.

Veckans fem positiva
Att vara eller icke vara har för mig denna veckan blivit ett mantra. Jag har varit tvungen att ta det ena beslutet efter det andra, medan andra beslut får ligga kvar och guppa. Till en början tänkte jag att denna lista inte går att få i hop denna vecka för att jag mest kände för att lägga mig under en sten, men nu är den här och den var välbehövlig att knåpa ihop.

Detta är vad jag kom fram till denna vecka:

1. Bara två uppgifter kvar i skolan
I början av veckan skrev jag om att nedräkningen har börjat och som jag räknar ner. Enbart två uppgifter återstår och jag kan inte tro att det är sant. En lite mindre uppgift och en större. Det känns konstigt att jag har kommit till vägens slut och att det nu är dags att samla ihop det sista för att bli klar. Det ska bli skönt och jag känner att jag kan slappna av.

2. Bra möte
I början av veckan var jag på ett möte som var mycket trevligt. Det kändes riktigt bra och nu hoppas jag att det kan vara en stor hjälp för mig i framtiden. Återkommer om det lite längre fram. Men det var ett möte som gav mig mycket positivt att spinna vidare på och det känns riktigt bra.

3. Tankarna gav mig energi
Mitt varande och vart skapade många tankar under veckan och med det kom även en hel del energi. Varför ska jag tänka så mycket på något när det är bättre att bara gå vidare. Sagt och gjort! Energin som kom ut av det skapade en lång lista på saker att göra, inlägg att skriva och projekt att titta närmare på. Båda gott för framtiden måste jag säga.

4. Ännu en utflykt
Som jag uppskattar de små sakerna i livet som vi tar för givet. När jag ändå behövde åka till city för ett möte så passade jag på att vandra längs gatorna i stan. Älskar verkligen Stockholm och kan gå där hur mycket som helst. Gata upp och gata ner. Om man bara väljer en lite gata åt ett annat håll finns det hur mycket mer att se. Helt underbart!

5. Vänliga omtankar
Jag har haft en period där det mesta känns lite meningslös och livet står stilla i en grop. Minorna smäller av lite varstans och det skapas en frustration. Då kan man få kommentarer som bara sjunker rakt in i hjärtat och skapar en värme som sprider sig i hela kroppen. Tack alla fina för era peppande kommentarer i en tid som inte är den enklaste för mig och där jag lätt hamnar i jobbiga spår. Ett extra tack till @popprinsessan för dina peppande ord som fick mig att inse att jag gör det jag gör för att jag är jag och det ska jag fortsätta vara.

***

Tack för denna vecka
Nu är det dags att ta ytterligare ett steg i livet och jag är fylld av energi. Tre påståenden som jag bär med mig inför den nya veckan är att inte låta bitterheten ta över, positiviteten är det som måste få vinna och det som inte dödar det härdar. Jag suger på den en stund och ser fram emot en ny vecka. Vad som helst kan hända och det gäller att vara beredd på det allra bästa. Tjusningen i livet ligger i det vi inte vet någonting om. Jag vägrar att låta det negativa ta över min tillvaro och med rätt tankar är allt möjligt.

Njut av dagen och ta hand om er. Fånga dagen så ofta det går och lev NU. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastiskt vecka!

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Marlene,

Mysigt att ströva runt i stan. Det gjorde vi lite igår, gick runt på Långholmen med kameran. Jag är väldigt låg just nu, det enda jag tänker på är att få vaccinet. Och att det ska bli varmt, jag behöver tina upp!

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Det är så mysigt och något jag gör alldeles för sällan känns det som. Värme och vaccin vore inte helt fel.
nouw.com/minasvarld
Elina,

Sådana bra saker att vara glad och positiv över! Förstår att det är nedräkning nu, och som du kämpat! Utflykter gör så mycket just nu för att hålla humöret uppe.

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Ska bli riktigt skönt när man sätter sista punkten i dessa studier 😊
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Men du <3 Vad härligt att du kan se bortom en del av det negativa och bara fortsätta vara du! Hoppas du tar med dig din energi in i den nya veckan! Kram

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Det sitter hårt inne i bland, men du fick mig att se något annat. Full fart framåt får det bli i stället <3 Kram
nouw.com/minasvarld
Fnulan,

Poppis är så himla fin alltid!!!! Fina delar du får in i din vecka och denna som kommer blir minst lika fin <3

www.fnulan.se
minasvarld
minasvarld,
Visst är hon <3
nouw.com/minasvarld

Så fint att du får peppade tankar, det är verkligen sådant man behöver nät saker är tufft för en. Man blir lite gladare i alla fall. Sedan så himla bra där med bra möten, det blir man stärkt av 😊.

www.saramadeleine.se
minasvarld
minasvarld,
Hoppas på att det mötet kan förändra en del framöver <3
nouw.com/minasvarld
corkystyle
corkystyle,

Vilka bra fem positiva saker du nämner med veckan. Måste kännas skönt att snart är du klar med skolan och lägga det bakom dig. Bra jobbat med skolan. Här har de två sista dagarna kantats av pollen allergi så hoppas få medicin senast tisdag. Ska även ta min vaccin spruta på tisdag.

nouw.com/corkystyle
minasvarld
minasvarld,
Pollen allergi r inte kul alls. Hoppas du får en bra medicin som lindrar det <3
nouw.com/minasvarld

Härligt medlite positivitet. Lev nu! är ett bra mantra

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Så bra mantra behöver finnas med i tankarna <3
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Åh vad kul att du snart är klar med kursen, vad kommer du vara utbildad till då? Det känns skönt att höra att man inte är ensam om att vilja ligga under en sten, så känner jag med ibland 😊 <3

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Jag kommer att ha en Kandidatexamen i litteraturvetenskap med kreativt skrivande när jag är klar 😊
nouw.com/minasvarld
Beccxans
Beccxans,

Skönt att skolan smartare klar!

Lät härligt att vandra på Stockholms gator sådär. Jag har endast besökt Stockholm en gång i mitt liv faktiskt, eftersom jag tyvärr inte gillade det alls då så har jag aldrig åkt dit igen. Jag är väl en ”lantlolla” kanske 🙈.

nouw.com/beccxans
minasvarld
minasvarld,
Jag var helt tvärtom när jag besökte Stockholm första gången som liten. Jag ville inget hellre än att flytta dit <3
nouw.com/minasvarld
Mirre,

Härligt att stapla upp det som är possitivt och ja, jag har också bara en kurs kvar lite mer än dig då, men en uppgift kvar på denna kurs och en kurs kvar sedan, men för den delen har jag två prov kvar =D

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,

Skönt att kunna beta av saker och komma till nästa steg <3

nouw.com/minasvarld