Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och den känns helt annorlunda än tidigare veckor, men det beror så klart på att den varit det. Jag har länge tampats med den ena motgången efter den andra och handskats med trötthet, uppgivenhet och en rad andra saker. Denna vecka har gått fort och den har givit mig energi, även om den varit fullspäckad. Jag har insett många saker denna vecka och det för mig framåt.

Veckans fem positiva
Liksom förra veckan är det många positiva saker som har hänt och de bär jag med mig. Jag hade många förväntningar på veckan och även många funderingar. Förra veckan skrev jag att jag mådde bättre för att jag inte var understimulerad hela tiden och det är även något som följt med mig denna vecka. Tröttheten får jag dras med, men att varje morgon få kliva upp och ha ett mål med dagen gör att jag mår mycket bättre och jag förstår verkligen att jag behöver ha saker att se fram emot och göra för att inte falla samman. Sol, värme och sköna dagar har det varit i veckan och den har varit bra. Kan inte med ord beskriva hör skönt det är att för en gångs skull få skriva det.

Detta är vad jag kom fram till denna vecka:

1. Sköna promenader i huvudstaden
Det är med en stor glädje jag åker in till vår vackra huvudstad varje morgon. Jag får promenera en stund till jobbet och även om jag promenerar samma gator så klagar jag verkligen inte. Det är något speciellt med vår fina huvudstad och när jag går där förstår jag varför jag för långe sedan flyttade just hit. Ska nog ta några extra promenader någon dag efter jobbet för att se mer av allt. Att vädret varit så härligt gör inte saken sämre och det känn som att helt rätt årstid närmar sig för flera härliga promenader på Stockholms gator.

2. Vinkväll på en tisdag
Ibland är det inte lätt att få till en tid att träffa sina vänner och då gäller det att ta vara på den dagen det passar. I tisdags träffade jag en vän jag inte sett på ett tag och vi unnade oss en flaska bubbel på en tisdag. Det blev en skön kväll på min balkong med solen som sken artigt och värmde oss medan vi samtalade i flera timmar om allt. Älskar sådana kvällar och de ger mig sådan energi. Det får mig att längta efter sköna sommarkvällar på en uteservering eller en skön kväll i sommarvärmen på altanen.

3. Nya jobbet
Denna lista vore helt fel denna vecka om jag inte tog med detta. När man inte jobbat på mer än ett år och bara suttit hemma är detta så värdefullt. Man får en mening att kliva upp och komma iväg, lämna hemmet och utmanas av något annat. Även om detta bara är ett projekt och framtiden för det är ytterst osäker så spelar det mig ingen roll just nu. Det är kul att få vara med från början och även om det kommer att ta tid så kommer det att bli bra känns det som.

4. Sista uppgiften i kursen
Vårterminen lider mot sitt slut och jag har två uppgifter kvar. Den ena ska lämnas in nästa vecka, men jag hade bestämt mig för att den skulle in redan under helgen. I och med detta avslutar jag den kurs som ska ingå som sista del i min examen och det var med blandade känslor jag skrev den och lämnade in den. Det är så klart positivt, men som med allt annat man avsluta känns det konstigt för det är detta jag har ägnat mig åt i flera år. Därmed avslutar jag kursen i kreativt skrivande och bara jag får betyget i kursen kan jag plocka ut min examen. Återkommer med mer om detta längre fram.

5. Kommit igång med träningen
Små steg var det som gällde. Tidigare tränade jag fem till sex gånger i veckan, vilket är lite väl mycket. Sedan var det tre gånger och det passade mig perfekt. Det blev för mycket under en period i livet och jag har letat efter en balans vilket gjorde att jag inte tränade alls. Där har jag varit ett tag och nu försöker jag komma igång igen. Denna vecka har jag kommit i gång med promenader och det får bli starten. Snart kommer jag ivög till gymmet igen och jag längtar verkligen efter det.

Tack för denna vecka
Nu klivet jag vidare in i ännu en vecka. Jobb, möten, skrivuppgifter och en rad andra saker väntar. Känner mig däremot redo att anta de utmaningar som kommer och med hjälp av den stärkande solen har jag energin som krävs. Jag ser fram emot nästa vecka och med känslan att vad som helst kan hända just nu är jag beredd. Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar oss, vi vet inte vad som finns runt hörnet och det kan vara både spännande och intressant. Morgondagen är ett oskrivet blad och enbart vi kan påverka hur den ska bli. Det negativa vill jag sparka bort och fokusera på det viktiga. Med rätt tankar är allt möjligt.

Njut av dagen och ta hand om er. Fånga dagen så ofta det går och lev NU. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar

Kommentarer