Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och den känns helt annorlunda än tidigare veckor, men det beror så klart på att den varit det. Jag har länge tampats med den ena motgången efter den andra och handskats med trötthet, uppgivenhet och en rad andra saker. Denna vecka har gått fort och den har givit mig energi, även om den varit fullspäckad. Jag har insett många saker denna vecka och det för mig framåt.

Veckans fem positiva
Liksom förra veckan är det många positiva saker som har hänt och de bär jag med mig. Jag hade många förväntningar på veckan och även många funderingar. Förra veckan skrev jag att jag mådde bättre för att jag inte var understimulerad hela tiden och det är även något som följt med mig denna vecka. Tröttheten får jag dras med, men att varje morgon få kliva upp och ha ett mål med dagen gör att jag mår mycket bättre och jag förstår verkligen att jag behöver ha saker att se fram emot och göra för att inte falla samman. Sol, värme och sköna dagar har det varit i veckan och den har varit bra. Kan inte med ord beskriva hör skönt det är att för en gångs skull få skriva det.

Detta är vad jag kom fram till denna vecka:

1. Sköna promenader i huvudstaden
Det är med en stor glädje jag åker in till vår vackra huvudstad varje morgon. Jag får promenera en stund till jobbet och även om jag promenerar samma gator så klagar jag verkligen inte. Det är något speciellt med vår fina huvudstad och när jag går där förstår jag varför jag för långe sedan flyttade just hit. Ska nog ta några extra promenader någon dag efter jobbet för att se mer av allt. Att vädret varit så härligt gör inte saken sämre och det känn som att helt rätt årstid närmar sig för flera härliga promenader på Stockholms gator.

2. Vinkväll på en tisdag
Ibland är det inte lätt att få till en tid att träffa sina vänner och då gäller det att ta vara på den dagen det passar. I tisdags träffade jag en vän jag inte sett på ett tag och vi unnade oss en flaska bubbel på en tisdag. Det blev en skön kväll på min balkong med solen som sken artigt och värmde oss medan vi samtalade i flera timmar om allt. Älskar sådana kvällar och de ger mig sådan energi. Det får mig att längta efter sköna sommarkvällar på en uteservering eller en skön kväll i sommarvärmen på altanen.

3. Nya jobbet
Denna lista vore helt fel denna vecka om jag inte tog med detta. När man inte jobbat på mer än ett år och bara suttit hemma är detta så värdefullt. Man får en mening att kliva upp och komma iväg, lämna hemmet och utmanas av något annat. Även om detta bara är ett projekt och framtiden för det är ytterst osäker så spelar det mig ingen roll just nu. Det är kul att få vara med från början och även om det kommer att ta tid så kommer det att bli bra känns det som.

4. Sista uppgiften i kursen
Vårterminen lider mot sitt slut och jag har två uppgifter kvar. Den ena ska lämnas in nästa vecka, men jag hade bestämt mig för att den skulle in redan under helgen. I och med detta avslutar jag den kurs som ska ingå som sista del i min examen och det var med blandade känslor jag skrev den och lämnade in den. Det är så klart positivt, men som med allt annat man avsluta känns det konstigt för det är detta jag har ägnat mig åt i flera år. Därmed avslutar jag kursen i kreativt skrivande och bara jag får betyget i kursen kan jag plocka ut min examen. Återkommer med mer om detta längre fram.

5. Kommit igång med träningen
Små steg var det som gällde. Tidigare tränade jag fem till sex gånger i veckan, vilket är lite väl mycket. Sedan var det tre gånger och det passade mig perfekt. Det blev för mycket under en period i livet och jag har letat efter en balans vilket gjorde att jag inte tränade alls. Där har jag varit ett tag och nu försöker jag komma igång igen. Denna vecka har jag kommit i gång med promenader och det får bli starten. Snart kommer jag ivög till gymmet igen och jag längtar verkligen efter det.

Tack för denna vecka
Nu klivet jag vidare in i ännu en vecka. Jobb, möten, skrivuppgifter och en rad andra saker väntar. Känner mig däremot redo att anta de utmaningar som kommer och med hjälp av den stärkande solen har jag energin som krävs. Jag ser fram emot nästa vecka och med känslan att vad som helst kan hända just nu är jag beredd. Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar oss, vi vet inte vad som finns runt hörnet och det kan vara både spännande och intressant. Morgondagen är ett oskrivet blad och enbart vi kan påverka hur den ska bli. Det negativa vill jag sparka bort och fokusera på det viktiga. Med rätt tankar är allt möjligt.

Njut av dagen och ta hand om er. Fånga dagen så ofta det går och lev NU. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Madde ,

Vad härligt att det börjar vända för dig. Att komma ut, att få lite struktur i livet gör ju bara gott för oss. Glad över att läsa det. Nu fixar vi detta ihop.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Det behövs verkligen, även om jag kanske inte lever min dröm så är det skönt att byta miljö ett tag
nouw.com/minasvarld
Yasminegill
Yasminegill,

Gött att du ser det positiva- det är alltid bra att ha mål med dagen och skönt att du är igång med träning.

nouw.com/yasminegill
minasvarld
minasvarld,
Ja, det positiva behövs verkligen <3
nouw.com/minasvarld
Fnulan,

Tänk att uppleva Stockholm på nytt varje dag även om det är samma. Så mycket positivt det kommer ur dig, jag blir så glad inombords <3

www.fnulan.se
minasvarld
minasvarld,
Det är verkligen härligt <3
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Jag tror att det är viktigt att man har något att se fram emot, jag har själv haft det problemet att det annars blir lätt tråkigt tillslut. 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Ja, roliga saker som väntar är alltid bra <3
nouw.com/minasvarld

Den vecka har varit annorlunda skriver du men den tycks också varit innehållsrik, du hinner med mycket på dina veckor slår det mig också. Själv känns det mest som mina har en förmåga att passera - gå. Kanske blir det annorlunda med tiden, jag hoppas det. Stockholm låter väldigt vackert ur dina ögon, jag Får väl medge att det är fint vad jag sett men har sett så lite av staden egentligen.

www.saramadeleine.se
minasvarld
minasvarld,
Jag älskar när det händer saker och när tempot är högt. Mår så mycket bättre då <3 Jag älskar verkligen Stockholm och känner att jag verkligen är på rätt plats <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Men så mysigt med en vinkväll mitt i veckans, känns ju riktigt lyxigt! Härligt att du börjar komma igång med träningen igen, känns som jag börjar hitta tillbaka jag med 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Ja, det är så härligt att lyxa till det på vardagar <3
nouw.com/minasvarld
corkystyle
corkystyle,

Vilken bra sak att avsluta veckan med att räkna upp fem positiva saker som hänt under veckan. Jag själv har också tagit promenader. Hoppas din nästa vecka blir lika bra som den förra blev.

nouw.com/corkystyle
minasvarld
minasvarld,
Det hoppas jag verkligen <3
nouw.com/minasvarld
fighterwomen85
fighterwomen85,

Låter som att du haft en bra vecka 😊. Inte alls fel med ett glas vin en tisdagskväll i gott sällskap 😊. Härligt att gå i morgon luften. Det är en sån skön känsla. Att ta sig upp & ge sig iväg till något som har betydelse. Den känslan längtar jag efter nu. Ännu en gång. Grattis till jobbet! 😃👏🏻💎.

Så bra sagt! Ingenting är omöjligt tills beviset är att det inte går 😃👍

Ha det så bra! Kram🌸

nouw.com/fighterwomen85
minasvarld
minasvarld,
Morgonpromenader är de bästa tycker jag <3
nouw.com/minasvarld
fighterwomen85
fighterwomen85,

En av dem bästa sakerna i livet 😊

nouw.com/fighterwomen85
Popprinsessan
Popprinsessan,

Riktigt bra lista denna veckan! Jag längtar också efter mina träffar med vänner en helt vanlig vardagskväll på någon uteservering. Har två tjejer som jag normalt sett träffar en gång i månaden för en enkel middag och massa prat. Men det var över ett år sedan nu...

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Jag har en vän jag umgåtts med hela tiden och jag är oerhört tacksam över det. Längtar däremot till att träffa fler och kunna gå ut och ta ett glas och äta gott <3
nouw.com/minasvarld
Marie,

Underbart att sätta upp veckans positiva, för det kan man alltid samla ihop om man tänker efter. Flera av dem hade jag också gärna gjort och än en gång underbart med nya jobbet =D

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Ja, det gäller att se det positiva <3
nouw.com/minasvarld