Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och det är återigen dags att blicka tillbaka. När jag gör det känner jag att veckan startade och sedan kändes det som att jag ramlade ner i soffan klockan 22 i torsdags och kunde äntligen pusta ut. Det är en intensiv period just nu och det gäller att hänga med. Trots det känner jag att positiviteten finns där och att jag hoppas och tror att en bra tid väntar. De tankarna har jag inte känt på länge och de är oerhört välkomna.

Veckans fem positiva
Jag har funderat på vad som egentligen hänt denna vecka och det finns inga stora saker som varit extra positiva. Det har varit det ena efter det andra, men det har berott på att jag inte hittat rutinerna ännu och att maken jobbat kväll. Trots att inga stora saker har hänt har det heller inte hänt något stort och tungt som jag burit runt på. Vissa saker händer av en anledning och de kommer till oss för att vi ska klara av dem senare och komma stärkta ur det. Trots ett evinnerligt regnande kom till slut solen och vi kunde njuta av en solig helg.
Jag har skjutit på saker som ramlat över mig och det gjorde avslutningen av veckan en aningens rörig. Däremot bär jag med mig positiva tankar och dessa har varit lite extra positiva denna vecka:

1. Klarade veckans utmaningar
I onsdags funderade jag på hur jag skulle orka med allt för det ena avlöste det andra och aldrig tidigare har väl alla aktiviteter varit samma vecka. Stärk ur det kom jag och att jag tidigare klagat på att det händer för lite fick jag äta upp helt enkelt. Har inte varit rastlös en enda gång denna vecka och det har varit oerhört skönt. Utmaningen med allt klarade jag av och mer om detta kan ni läsa HÄR--> En riktig utmaning

2. En rejäl sovmorgon
Började helgen på allra bästa sätt. Kände redan på fredagen hur energin var helt slut och när jag vaknade i går blev jag helt chockad. Det var många år sedan jag sov lika länge och att vakna 11.30 kunde jag inte ens tänka mig. Däremot var det välbehövligt uppenbart behövde jag sova. Skönt att kunna unna sig en rejäl sovmorgon när helgen väl kommer.

3. Lördags kväll med mina tjejer
På grund av lite ändrade planer fick jag spendera lördagskvällen med båda mina döttrar. Vi tog en tur till IKEA, åt ute och sedan köpte vi snacks och åkte hem. Hemma blev det mys i soffan och det finns nog inget bättre i livet än att få umgås med dem man älskar allra mest.

4. Plugga ute
Jag kämpar på med min uppgift och ännu vet jag inte om det kommer bli den första uppgiften under min studietid som jag misslyckas med. Trots det njuter jag av att vi har sol och sommarvärme, jag kan sitta ute och läsa de texter jag behöver och skriva de anteckningar som kanske kan få mig att bli klar. När jag ska skriva måste jag sitta inne för att se något, men det känns skönt att kunna sitta ute och förena nytta med lite njutning av solen.

5. Bubblar av inspiration
Just nu är det bara tidsbristen som hindrar mig. Jag bubblar av inspiration till bloggen, skrivandet och mycket annat. Detta är värt att nämna och nu är det bara att försöka ta tillvara på den energin.

Tack för denna vecka
Nu kliver jag vidare in i en ny vecka. En vecka som byter månad och blir sommar. Om allt går som det ska kan jag sätta punkt för mina studier, men det kan inte garanteras just nu. Däremot känner jag mig redo för nya utmaningar och i tron att vi får fortsätta njuta av sommar drar jag vidare. Jag är trött på regn och rusk och behöver värme, allt blir så mycket enklare då. Just nu känns det som att vad som helst kan hända och jag är beredd.

Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar oss. Ingen vet vad som väntar runt hörnet och det gör livet både spännande och intressant. Morgondagen är ett oskrivet blad och bara vi kan påverka hur det ska bli. Det negativa vill jag sparka bort och fokusera på det viktiga. Med rätt tankar är allt möjligt!

Njut av dagen och ta hand om er. Fånga dagen så ofta det går och lev NU. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar

Kommentarer