Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och det är återigen dags att blicka tillbaka. När jag gör det känner jag att veckan startade och sedan kändes det som att jag ramlade ner i soffan klockan 22 i torsdags och kunde äntligen pusta ut. Det är en intensiv period just nu och det gäller att hänga med. Trots det känner jag att positiviteten finns där och att jag hoppas och tror att en bra tid väntar. De tankarna har jag inte känt på länge och de är oerhört välkomna.

Veckans fem positiva
Jag har funderat på vad som egentligen hänt denna vecka och det finns inga stora saker som varit extra positiva. Det har varit det ena efter det andra, men det har berott på att jag inte hittat rutinerna ännu och att maken jobbat kväll. Trots att inga stora saker har hänt har det heller inte hänt något stort och tungt som jag burit runt på. Vissa saker händer av en anledning och de kommer till oss för att vi ska klara av dem senare och komma stärkta ur det. Trots ett evinnerligt regnande kom till slut solen och vi kunde njuta av en solig helg.
Jag har skjutit på saker som ramlat över mig och det gjorde avslutningen av veckan en aningens rörig. Däremot bär jag med mig positiva tankar och dessa har varit lite extra positiva denna vecka:

1. Klarade veckans utmaningar
I onsdags funderade jag på hur jag skulle orka med allt för det ena avlöste det andra och aldrig tidigare har väl alla aktiviteter varit samma vecka. Stärk ur det kom jag och att jag tidigare klagat på att det händer för lite fick jag äta upp helt enkelt. Har inte varit rastlös en enda gång denna vecka och det har varit oerhört skönt. Utmaningen med allt klarade jag av och mer om detta kan ni läsa HÄR--> En riktig utmaning

2. En rejäl sovmorgon
Började helgen på allra bästa sätt. Kände redan på fredagen hur energin var helt slut och när jag vaknade i går blev jag helt chockad. Det var många år sedan jag sov lika länge och att vakna 11.30 kunde jag inte ens tänka mig. Däremot var det välbehövligt uppenbart behövde jag sova. Skönt att kunna unna sig en rejäl sovmorgon när helgen väl kommer.

3. Lördags kväll med mina tjejer
På grund av lite ändrade planer fick jag spendera lördagskvällen med båda mina döttrar. Vi tog en tur till IKEA, åt ute och sedan köpte vi snacks och åkte hem. Hemma blev det mys i soffan och det finns nog inget bättre i livet än att få umgås med dem man älskar allra mest.

4. Plugga ute
Jag kämpar på med min uppgift och ännu vet jag inte om det kommer bli den första uppgiften under min studietid som jag misslyckas med. Trots det njuter jag av att vi har sol och sommarvärme, jag kan sitta ute och läsa de texter jag behöver och skriva de anteckningar som kanske kan få mig att bli klar. När jag ska skriva måste jag sitta inne för att se något, men det känns skönt att kunna sitta ute och förena nytta med lite njutning av solen.

5. Bubblar av inspiration
Just nu är det bara tidsbristen som hindrar mig. Jag bubblar av inspiration till bloggen, skrivandet och mycket annat. Detta är värt att nämna och nu är det bara att försöka ta tillvara på den energin.

Tack för denna vecka
Nu kliver jag vidare in i en ny vecka. En vecka som byter månad och blir sommar. Om allt går som det ska kan jag sätta punkt för mina studier, men det kan inte garanteras just nu. Däremot känner jag mig redo för nya utmaningar och i tron att vi får fortsätta njuta av sommar drar jag vidare. Jag är trött på regn och rusk och behöver värme, allt blir så mycket enklare då. Just nu känns det som att vad som helst kan hända och jag är beredd.

Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar oss. Ingen vet vad som väntar runt hörnet och det gör livet både spännande och intressant. Morgondagen är ett oskrivet blad och bara vi kan påverka hur det ska bli. Det negativa vill jag sparka bort och fokusera på det viktiga. Med rätt tankar är allt möjligt!

Njut av dagen och ta hand om er. Fånga dagen så ofta det går och lev NU. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Fröken Rödlök ,

Vad härligt att du trots hektisk vecka kan se positivitet i den. Det är viktigt sägs det ju. Perfekt att sitta ute och läsa inför skoluppgift men håller med om att lättare att skriva inne..

www.frokenrodlok.se
minasvarld
minasvarld,
Finns alltid positiva saker bland allt det andra <3
nouw.com/minasvarld
Yasminegill
Yasminegill,

Tycker ändå du lyckats hitta små godsaker i vardagen som är positivt. Sovmorgon är skönt och soffhäng mysigt. Hoppas kommande vecka blir toppen.

nouw.com/yasminegill
minasvarld
minasvarld,
Håller tummarna för det <3
nouw.com/minasvarld
Madde ,

Önskar så att jag kunde sova lite längre någon morgon. Den där positiva listan är helt klart veckans viktigaste. Tänk att solen också kom fram, det blev lite extra.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Blev chockad måste jag säga när jag vaknade så sent 😊
nouw.com/minasvarld

Härliga positiva fem. Skönt med sol och värme, som njuter

Kram kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Helt underbart!
nouw.com/minasvarld
Diana Saelöen,

Vilken sovmorgon!!! Så härligt att få sova ut skönt för kropp och knopp.

Visst är det irriterande att behöva gå in trots det fina vädret när man måste skriva… där var papper och penna eller skrivmaskin betydligt bättre 😊. Men men man får se positivt på det hela och veta att man kan gå ut i pauser eller efteråt.

nouw.com/fibrolivet
minasvarld
minasvarld,
Ja, snart checkar jag ut från skolan ett tag och kan ta det lugnt och vara ute när jag är hemma istället 😊
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Antar att du har riktigt mörkt i sovrummet som kunde ta en sådan sovmorgon? 😊 Underbart att faktiskt kunna sova när kroppen uppenbarligen behöver det!
Hade så mycket jag ville göra på datorn idag, men ville samtidigt passa på att sitta ute i solen, och det var helt omöjligt att se något på skärmen. Så jag satt kvar ute och läste en bok istället 😊

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Nej, det är faktiskt inte det. Måste ha sovit så tungt 😊
nouw.com/minasvarld

Jag blev så lycklig över solen denna helg. Det var som att hela jag fick ett glädjetjut inombords. Förstår att du blev glad med. Nog har vi haft en tråkig maj annars, men detta kanske om man har tur betyder en solig sommar. Man kan ju hoppas åtminstone 😀.

www.saramadeleine.se
minasvarld
minasvarld,
Solen har verkligen en skön inverkan på oss 😊
nouw.com/minasvarld
Elina,

Så härligt med sovmorgon! Det blev det inget av för min del i helgen, men så är det med så barn 😅 så härligt att du har så mycket inspiration 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Ja, när barnen var små blev det sällan sovmorgon. Man får ta igen det när de blir äldre 😉
nouw.com/minasvarld
corkystyle
corkystyle,

Inget slår en sovmorgon och att man vaknar helt utvilad. Jag får oftast inte sovmorgon då jag har mediciner jag måste ta på morgonen. Har jag vaknat är det helt omöjligt för mig att somna om. Vilken bra lista och som du säger så är inget omöjligt.

nouw.com/corkystyle
minasvarld
minasvarld,
Det är verkligen underbart att sova länge <3
nouw.com/minasvarld
Marie,

Oh vad skönt att få så lång sovmorgon, och förstår att du behövde det då. Jag fick sovmorgon i helgen i går sov i alla fall till 9 och det är sovmorgon för mig å =D. Man behöver få det emellanåt =D

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Det var längesedan jag orkade sova så länge 😉
nouw.com/minasvarld