Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och det är dags att reflektera över de positiva sakerna som har varit. Det har funnits med och motgångar, precis som alla veckor, men jag vägrar att låta motgångarna ta över tillvaron. I stället försöker jag så gott det går att se det fina och bra som göra livet värt att leva.

Veckans fem positiva
Jag vill väldigt mycket just nu, men jag orkar inte riktigt med allt. Vill vara överallt och njuta av det fina vädret, uppleva nya saker och stimulera min rastlösa själv. I stället känns det som att jag mest sitter hemma och inte gör någonting. Jag försöker komma iväg, men det är inte alltid det lättaste. Hur som helst är jag glad över det finas vädret och det får mig att må mycket bättre, tur det. En bra vecka har passerat och jag plockar här ut några små godbitar.

1. Kvällarna på balkongen
Det allra bästa med värmen är att kvällarna är sköna och att man kan sitta ute länge. När det blir kallare kan jag krypa upp och sätta mig på balkongen och tända en massa ljus. Läsa en bok, se en film eller bara sitta där och njuta av lugnet. Många sådana kvällar har det blivit denna vecka och det är väl positivt om någonting är det?

2. Fika på torget
Jag skulle hämta dottern vi Årsta Havsbad för att hon hade jobbat och var lite tidig. Då unnade jag mig en fika i solen och så gott det var. Kaffe och kladdkaka med kolaklet uppepå, underbart gott. Sällan man bara tar sig en stund med en god fika i solen.

3. En kväll på stranden
När det blir för varmt är det skönt att bara åka iväg och svalka sig. Tur man har nära till havet och bara kan sticka i väg för att ta sig ett dopp. För min del var det för kallt, men vinarna var sköna och vi fick lite andrum en stund. Kan sitta där i timmar och bara titta ut över havet och njuta. Blir nog många sådana kvällsturer under sommaren hoppas jag.

4. Vad det växer
Vi planterade många experiment redan tidigt och nu när det varit riktigt varm har det växt så det knakar. Tur man har inglasad balkong så att det växer mycket. Nu hoppas vi på alla möjliga olika grönsaker att njuta av längre fram. Gurka, tomater, paprika och eventuellt lite chili. Ska bli kul att se vad det blir av allt.

5. En månad på nya jobbet
Konstaterade i veckan att jag redan hunnit jobba en hel månad på nya jobbet. Det firade jag på jobbet med att eventuellt dra in en ny kund efter ett riktigt bra kundmöte. Än blir det några månader till innan det är dags för en avstämning och eventuellt fortsatt projektarbete.

Tack för denna vecka!
Nu är det återigen dags att välkomna en ny vecka där vad som helst kan hända. Det blir som vanligt en jobbvecka och en stundande midsommar. Vi har inga planer alls ännu och vi får helt enkelt se vad vi hittar på. Visst skulle jag vilja åka ut i skärgården och fira en riktigt hörlig midsommar, men så kommer det inte att bli. Kanske en annan gång. Jag hoppas på en bra vecka med mycket positivitet.

Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar oss. Ingen vet vad som väntar runt hörnet och det gör livet spännande och intressant. Morgondagen är ett oskrivet blad och bara vi själva skriver vår egen historia. Med rätt tankar är allt möjligt!

Njut av dagen och ta hand om er. Fånga dagen så ofta ni kan och lev NU. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar

Kommentarer