Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka i livet har passerat och när jag blickar tillbaka på den känner jag att den varit lite upp och ner. Tänk att man inte bara kan känna att allt är underbart. Att bara få känna att allt ät toppen och det fungerar, men livet ser aldrig ut så. I stället ser jag saker som är bra och som gör att meningen finns där. De små sakerna som gör att livet är vad det är och det blir vad jag gör det till.

Veckans fem positiva
Under veckan som har passerat har jag verkligen känt hur bra jag mår av att göra saker, oavsett vad det är. Det kan vara små saker som gör dagarna lite roligare. En enkel tur någonstans bara eller en promenad på en gata man inte gått på innan. Ett möte med andra människor eller bara en ny maträtt. Det är de små sakerna i livet som skapar mening och det behöver jag bära med mig de dagar då mörkret kommer. Dessutom bär jag med mig den där känslan av spontanitet som utmanar mig just nu. Denna vecka plockar jag ut godbitarna från veckan som är lite extra positiva.

1. Tankar om lycka
I veckan skrev jag ett inlägg om lycka och hur vi jagar lyckan. Det skapade många tankar hos mig efteråt och det positiva i det var så klart att den känsla jag bär på att vilja leva lite till blev större. Då menar jag att fylla livet med saker som gör att det får mening och att göra små saker för att känna välbefinnande. Vi får bara en chans att leva våra liv och detta fick mig att vakna. Är inte det positivt eller vad?

2. Spontan träff på balkongen
I torsdag träffade jag en vän hemma hos mig och det bestämde vi väldigt spontant under eftermiddagen. Så härligt att kunna vara spontan och bara hitta på något utan att tänka. Mer sånt behövs i livet känner jag.

3. Midsommarafton
Även den blev spontan. Den började helt utan planer och med att det regnade, men den slutade med ett vattenkrig. Lunch med döttrarna i skärgården och sedan en kväll med vänner. Mer om det kan ni läsa HÄR--> Skärgårdslunch och midsommarsol

4. I denna ljuva sommartid
Även om jag jobbar på dagarna njuter jag av att kunna gå i sommarkläder. Jag njuter av att det är ljust och även om det regnar vissa dagar kan det vara mysigt det också. Denna tid på året är den allra bästa och det är en ständigt återkommande punkt på denna lista och kommer säkerligen vara hela sommaren.

5. Den goda maten
I perioder har jag svårt för mat och skulle önska ett piller bara för att slippa tänka på det. Denna vecka har det däremot serverats mycket gott på tallriken och det har jag njutit av. Det bästa måste nog vara den rökta laxen jag åt på Dalarö, men annars har det blivit en del annat som har stimulerat smaklökarna denna vecka. Känner att jag behöver komma på lite nya rätter för att det ska bli lite roligare med mat igen.

Tack för denna vecka
Nu är det dags att välkomna en ny vecka och till slut även en ny månad. Stoppa tiden! Den går för fort och jag hinner liksom inte riktigt med att njuta någon gång. Det ska därför bli mitt fokus framöver. Att göra roliga saker jag mår bra av och njuta lite extra av dem varje gång. Ser fram emot en ny vecka med mycket positivitet.

Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar runt hörnet. Livet blir spännande av ovetskapen och det är vad som får oss att vilja sträva framåt hela tiden. Morgondagen är ett oskrivet blad och bara vi själva skriver vår egen historia. Med rätt tankar kan man komma vart som helst och med dem är allt möjligt.

Njut av dagen och ta hand om er. Fånga dagen så ofta det går och lev NU. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar

Kommentarer