Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och jag känner att det verkligen är dags att ta tag i dessa inlägg igen. De faller lätt bort när orken tryter och det är fel. Då är det som viktigast att tänka positivt och det behöver jag göra. Jag lämnar en vecka som har varit mycket upp och ner, men jag vill intala mig själv att nu kan bara allt bli bättre.

Veckans fem positiva
Denna vecka passerade fort och den började med en enorm sömnlöshet. Svårt att fokusera när man inte kan sova och det speglade nog hela veckan. Trots det har den rullat på och även om det inte hänt så mycket känns det som att det är väldigt mycket på gång just nu. Vissa saker kan bli hur spännande som helst och andra kanske bara rinner ut i sanden. Vem vet? Det är bara att vänta och se.

Här är i alla fall de små guldkorn jag vill lyfta lite extra denna vecka:

1. Mina barn
De är så klart det bästa jag har och jag skulle kunna ha med dem på denna lista varje vecka, men just denna vecka känner jag att oavsett vad som händer så är de helt fantastiska. Visst jag är deras mamma och är partisk i sammanhanget, men ändå. Vad skulle jag göra utan dem? De finns där och de visar en förståelse som jag beundrar. Känner inget annat än stolthet, även om de driver mig till vansinne ibland.

2. Vill mycket
Detta är tudelat kan jag lova. Jag har ingen energi just nu och skulle behöva sova dygnet runt. Trots det bor det något inom mig som hela tiden skapar något. Tankar om framtiden, viljan att göra saker och viljan att sträva vidare. Jag vill mycket och det är positivt för det betyder att jag inte gett upp. Det är positivt om något är det.
Att fortfarande vilja gå upp på morgonen och göra saker, att fortfarande vilja se hur det blir när stormen är över, det är något att verkligen vara glad över.

3. Alla fina kommentarer
Varje gång jag skriver ett inlägg där jag öppnar upp en del av mig själv och är så där ärlig som jag bara vågar, då blir jag lika glad varje gång. Skrivandet för mig är en slags terapi och när allt lagt sig ska jag försöka skriva om det, nu orkar jag bara inte. Jag kommer aldrig att lämna ut min själv, men det är så fint och man får så mycket stöd här varje gång man vågar skriva om något som är jobbigt. Stort tack för det alla fina som ger mig ett sådant stöd!

4. Hittade jeansen
Högt och lågt denna vecka som sagt.
Under en längre tid har jag letat efter ett par jeans. Jag visste exakt vilka jag ville ha och när jag väl hittade dem var så klart min storlek slut. Det har gått månader och när jag återigen gick in på Gina Tricots hemsida fanns de där. Jag hade inga förhoppningar alls och så plötsligt fanns de där i min storlek. Som sagt, man får vara glad för det lilla och nu har jag äntligen fått tag i mina favoritjeans.

5. En enda stor röra hemma
Det kan låta konstigt att detta skulle vara positivt på något vis, men det är det. jag har länge stört mig på vårt vardagsrum och velat göra något åt det. I veckan gjorde jag och dottern slag i saken. Nu ska det målas om och fräschas upp. Hon var så klart överlycklig och är man blivande målare så tar man sig gärna an en sådan uppgift. Bra för mig också för vi kan göra detta tillsammans och så lär vi oss något båda två. Just nu är det saker överallt, men det får vi leva med. Ska bli skönt när allt är klart.

Tack för denna vecka
Nu är det dags att snart välkomna en ny vecka, en vecka med skolstart och rutiner. Det är med blandade känslor jag inser detta, men samtidigt kan det bli hur bra som helst. Mycket kommer att hända framöver och jag är redo. Försöker tänka positivt och det tror jag man kommer långt på. Våga lita på dig själv och var din egen chef.

Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar runt hörnet. Ovetskapen gör livet spännande och det får oss att vilja sträva framåt. Det bästa i livet har inte hänt ännu och morgondagen är ett oskrivet blad. Vi själva skriver vår egen historia och med rätt tankar kan man komma vart som helst. Ta varje möjlighet att skratta och njuta av livet.

Njut av dagen och ta hand om er. Fånga dagen så ofta det går och lev NU. Ingenting är omöjligt till det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!


Kram Mina


Gillar

Kommentarer