Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och som vilken vecka som helst så blev det både upp och ner. Den röra jag skapat hemma fick en paus och när nu veckan lider mot sitt slut kan jag garantera en stadig träningsvärk i muskler jag inte ens visste att jag hade.

Veckans fem positiva
Dags att blicka tillbaka och denna känns mest som strävan efter ett mål. Att bli klar, att avsluta och att börja på nytt. Annars vill jag glömma vissa dagar och andra dagar kan jag ta med mig vidare. Därför släpper jag det som varit jobbigt för ett tag och försöker se vad som faktiskt varit positivt denna vecka. En vecka som började lite knackigt på jobbet med förändringar för att sedan stabilisera sig och skapa en tro på att vi tuffar framåt. Hemma fortsatte renoveringskaoset och jag är som jag är där. Börjar jag på ett ställe är det lätt att fortsätta röra till det på nästa och vips så är det fullt kaos. Men det positiva då...

1. Målat klart
Insåg när vi målat halva rummet att det är väldigt stort. I går däremot blev jag äntligen klart och drog sista roller draget. Vi gick från brunt till vitt och vilken skillnad det blev. Ljust och fräscht och redo för en nystart. Det som blev sedan var städning och piff, men det är inte klart ännu. Har man någonsin färdiginrett ett rum? Nu lir det sökande efter nya lampor, nya tavlor, kuddar och annat piff. Det är så kul att ändra och göra klart och jag känner mig stolt efter att ha klarat av detta projekt.

2. Säljer kurslitteratur
Rensade lite bland all kurslitteratur jag använt klart och kom på att jag skulle försöka sälja en del av den. La ut flera böcker som jag inte vill ha kvar och heller inte behöver längre. Trodde att det skulle bli svårt att bli av med dem, men efter bara några dagar hade jag redan sålt tre böcker. Så skönt måste jag säga och så smidigt. Genast rensade jag lite till i bokhyllan och nu hoppas jag bli av med dem också. Varför ska jag ha en massa böcker ståendes som jag aldrig kommer använda igen?

3. Känslan i kroppen
Mycket har hänt och mycket kommer att hända. Jag har rasat ihop och jag har rest mig igen. Trots alla känslostormar har jag ändå en bra känsla i kroppen att bygga vidare på. Jag vill oerhört mycket och jag tänker inte ge upp den här gången heller, för gör jag det då ger jag upp mig själv. Därför bär jag med mig en bra känsla i kroppen och väljer att tro att allt ska lösa sig till det bästa. Jag måste tro det för annars går det inte alls. Mycket förändras, men jag tror att vissa förändringar är nödvändiga för att man ska orka leva igen.

4. Ordning och reda
Som jag nämnt innan röjer jag en hel del hemma just nu och jag behöver få bort en massa saker som vi inte använder. Har kommit en bit och det har blivit mycket skräp, men det jag känner när jag röjer är tillfredsställelsen av ordning. Jag är en människa som inte kan leva i en röra för det stressar mig. Jag vill gärna ha ordning och reda och nu känner jag att snart är det ordning på allt. ja, förutom det enorma källarförrådet som är fullt av saker. Men jag känner att det är en positiv grej denna vecka som kommer att göra det lättare framöver.

5. Planerat in roliga saker
Detta är något som jag behöver. Saker att se fram emot och händelser att längta till. Har bokat in en del sådana framöver och det känns så kul. Har varit dåligt med socialt umgänge för länge känner jag och det ska bli mysigt att träffa vänner, gå på roliga event och känna att man lever. Just nu är kalendern fylld med måsten, men framöver hoppas jag att det blir en del nöjen också.

Tack för denna vecka
Jag lämnar nu denna vecka och det känns ändå ganska skönt. Veckan som kommer kan sluta hur som helst och en sak är säker, det är att det gäller att ta en djupt andetag och hänga med. Det händer mycket stora saker nästa vecka, men det får jag skriva om längre fram när allt har lagt sig. Hur som helst är jag redo och jag är redo att anta utmaningarna som kommer framöver. Röjet hemma fortsätter och det blir nog en del målande av garderober och en vägg i dottern rum. Det gäller att sysselsätta sig för annars får man tråkigt.

Försöker tänka positivt och det tror jag att man kommer långt på. Våga vara din egen chef och lita på dig själv.
Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar runt hörnet. Ovetskapen gör livet spännande och det får oss att vilja sträva framåt. Det bästa i livet har inte hänt ännu och det är en skön tanke att bär med sig. Morgondagen är ett oskrivet blad och vi själva skriver vår egen historia. Med rätt tankar kan vi komma vart som helst. ta varje möjlighet att skratta och njuta av livet.

Njut av dagen och ta hand om er. Fånga dagen så ofta det går och lev NU. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar

Kommentarer