Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och det är dags att se det positiva. Det har varit en vecka där tiden har gått fort och det har funnits mycket att göra. Mycket på jobbet, det ena efter det andra hemma och ändå en ganska skön känsla i kroppen när veckan närmade sig sitt slut.

Veckans fem positiva
Det var ett tag sedan jag listade dessa fem positiva och jag känner att det är dags igen. Ni vet, livet tar oss med på turer som gör att man inte alls hänger med och då måste man prioritera. Tröttheten tog över helt och när huvudet inte hänger med då är det inte enkelt att få saker gjorda.
Vissa dagar är enkla och andra är bara enormt utmattande när ansvaret blir blytungt. Det har ändå varit en bra vecka och här kommer det som varit lite extra bra.

1. Lyckades få in uppgiften i tid
Om den blir godkänd så har ett mirakel skett. Jag skummade boken på 30 minuter och skrev sedan texten på 2 timmar. Sedan tryckte jag på knappen och skickade in den. Kändes lite oförskämt efteråt, men nu får det bära eller brista.

2. Middag med mina föräldrar
Kan inte komma ihåg när jag senast kunde äta middag med mina föräldrar på restaurang själv senast. I går fick vi till det då barnen var i väg på annat och vi kunde dra i väg själva. Texas Longhorn stod för maten och det var riktigt kul att bara få en middag själv med dem.

3. Bra samtal med likasinnade
Inget är så befriande som att prata med någon som verkligen kan relatera till det man har att säga. Under veckan hade jag flera sådana samtal och det fick mig att fundera. Jag kunde se min situation på ett annat sätt och bestämde mig för att jag måste bli bättre på att ta hand om mig själv. Även jag behöver tid för mig själv utan ansvar och bara kunna göra det som faller mig in. Hur det ska gå till kan jag inte svara på, men på något vis förtjänar även jag att få vara glad och skratta. Tack älskade vänner för det!

4. Saker löser sig till det bästa
Det har varit en vecka där allt har hänt känns det som. Problem som löst sig till det allra bästa för ena dottern och som gör att hon kan trivs lite bättre i skolan. Ingen är gladare än jag och jag är stolt över henne då hon löst allt detta själv. Nu kan det bara bli bättre för oss alla, vi måste i alla fall tro att det blir det.

5. Sover bättre
Detta om något är positivt. I flera år har jag kämpat med sömnen och nu kan jag äntligen känna att jag sover mycket bättre. Det gör allt mycket enklare och just nu då jag känner mig trött hela tiden är det extra viktigt för att hinna med allt. Det finns så mycket roligt att se fram emot och så mycket roligt att planera. Då behöver jag min sömn för att hänga ihop.

Tack för denna vecka!
Nu blickar jag framåt och ser fram emot en ny vecka. Vad som helst kan hända och det är bara jag som kan sätta mina gränser. Jag ser fram emot en kväll med en vän på onsdag och sedan händer en hel del roliga saker på jobbet just nu. Välkomnar allt positivt just nu och det jobbiga måste jag lägga bakom mig.

Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar oss. Ovetskapen gör livet spännande och det får oss att vilja sträva framåt. Det bästa i livet har inte hänt ännu och det är en skön tanke att bära med sig. Morgondagen är ett oskrivet blad och vi väljer själva hur vi vill uppleva den. Med rätt tankar kan man komma vart som helst. Jag kräver inte mycket i livet utan tar varje möjlighet att skratta och njuta.

Njut av dagen och av livet. Fånga stunderna och lev NU. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastiskt vecka!

Kram Mina


Gillar

Kommentarer