Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och det är dags att blicka tillbaka. Lämnar höstlovsveckan bakom mig och även om det inte inneburit någon ledighet för mig så har tjejerna fått vara lediga i alla fall. Jag har haft fullt upp och inte varit på det bästa humöret, men som tur var vände det en aning in slutet av veckan i alla fall.

Veckans fem positiva
Hade mycket planerat denna vecka, men det kändes som att allt blev inställt. Det påverkade mitt humör rejält och blev en blandning av irritation och uppgivenhet. Att ha med människor att göra som man inte alls förstår sig på längre är svårt och ändå kan man inte bara plocka bort dem från livet. Nåväl, det ska inte få förstöra för mig nu och jag håller mig sysselsatt för att inte tänka för mycket. Kan inte säga att det varit en dålig vecka och här kommer guldkornen.

1. Nya ställen
Det är alltid kul att få besöka nya ställen och denna vecka fick jag besöka Gåshaga brygga för första gången. Synd bara att vädret inte var det bästa, men detta väckte något i mig att jag vill upptäcka fler nya platser framöver. Måste göra fler utflykter och se nya platser för det är så härligt.

2. Häng med den bästa
Veckan bråkade med mig kändes det som. Det kändes som att jag bara jobbade och låg i soffan, inte riktigt vad som får mig att må bra. Visst är jobbet roligt, men man behöver även något mer. Att få hänga med dottern i city gjorde veckan betydligt bättre. Tillsammans med henne mår jag bra och att få strosa runt i stan och uppleva Burgare och stockholmspuls gjorde min vecka betydligt bättre. Det fick mig att koppla bort allt annat och det var precis vad jag behövde.

3. Kommit på vad jag ska skriva om
Vilken ångest jag haft för att jag inte har påbörjat min uppgift i kursen. Jag ska skiva minst åtta sidor, men har inte ens börjat än. Har tidigare skrivit om att ämnet är tabu och nu har jag kommit på en berättelse jag ska skriva som en novell. Är inte van att skriva korta berättelser, men ämnet är intressant. Nu gäller det bara att komma igång och låta fantasin flöda. Det kommer att bli känsligt, men jag bryter en gräns och hoppas det blir bra.

4. Triggat mitt skrivande
Jag har sökt lite vägar för att både får tid och energi att ta tag i skrivandet igen. Visst skriver jag hela tiden både här och i kursen jag går, men mina mål är högre än så. Jag vill bli klar med mina stora projekt också. I veckan hittade jag ett sätt, men korta texter kopplat till bilder, som fick mig att få ur mig alla de där små tankarna om livet jag har. Ska bli kul att se hur jag ska använda alla de där små citaten sedan. Det triggade i alla fall igång alla tankar jag har och detta kommer att bli bli bra för kommande projekt.

5. Bästa familjen
När det är som jobbigast i livet finns ni där och jag kan inte med ord beskriva hur mycket ni betyder för mig. Det finns saker jag tror är ett skämt i mitt liv, men ni har hjälpt mig igenom det. Än är saker inte över, men att veta att man har bästa familjen vid sin sida gör det mycket enklare. Jag faller ibland, men ni finns alltid där och fångar mig när ingen annan gör det. TACK!

Tack för denna vecka!
Nu är det dags att blicka framåt och ta nästa kliv i livet. Det händer något hela tiden och jag tror jag blivit bättre på att hantera allt som händer, i alla fall vill jag tro det. Det finns mycket att se fram emot och mycket att glädjas över. Jag har haft en bra bloggvecka och det känns riktigt bra. Detta är en bra ställe för mig att hänga på och det ger mig positivitet. Precis vad jag behöver.
Nu väntar en ny vecka som jag inte vet mycket om. Nya saker, nya möjligheter och definitivt utrymme för massor med glädje. Det ser jag fram emot.

Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar oss. Livet blir spännande av ovetskapen och det ger oss viljan att sträva framåt. Det som inte gick i dag kan bli fullt möjligt i morgon. Det bästa i livet har inte hänt ännu och det gäller att vara beredd. Vad som sker i morgon har jag ingen aning om och vi väljer själva hur vi vill spendera den. Jag kräver inte så mycket i livet, ge mig bara lite utrymme för skratt då och då. Jag vill bara känna att jag lever och inte bara finns till.

Njut av livet. Fånga stunderna och lev NU, tiden går inte att spola tillbaka. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar