Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och det är dags att blicka tillbaka. Jag lämnar en schizofren vecka bakom mig. En vecka där det känns som att topparna och dalarna varit många, men att slutet blev bra ändå.

Veckans fem positiva
Som alla andra veckor känns det som att denna rusat i väg. Glidit mig genom fingrarna och skapat många känslor. Min enda önskan är att saker ska fungera och att det ska finnas andrum. Tyvärr finns det inte alltid det och det känns som att det alltid dyker upp något man ska handskas med. Man lämnas i en tystnad och inte förstår saker för att man sedan ska förstå dem ändå utan att någon säger något.

Som alla andra veckor finns det positiva saker.

1. Äntligen dejt med Sanna
Hade egentligen helt andra planer denna lördag, men inte många vill vara med på mina planer. Då fick jag det bästa och jag fick umgås med Sanna. Äta god mat, dricka bubbel och bara få skratta. Många skratt blev det och kanske hamnade vi på ett ställe där vi inte hade tänkt, men vi hade varandra och skratten blev många. Får leva på det.

2. Lite sol
Det är så mörkt och trist just nu och man tar varje chans man får att få lite ljus. Därför har det varit skönt att det varit lite sol i veckan. Det hjälper även om man bara sitter inne på jobbet och har solen rakt i ögonen. Mera sol för då känns hösten helt acceptabel.

3. Fredagslugnet
Med bara ett barn hemma och den ute på vift blev det en väldigt lugn fredag. Det jag egentligen behövde göra la jag åt sidan och bara var för en stund. Hade svårt till en början med min rastlöshet, men till slut tyckte jag att det var riktigt skönt. Bra jag, mig själv och de levande ljusen. Lugnt och välbehövligt!

4. Långa samtal
Ibland behöver man bara prata med någon som kan få en att förstå att man gör rätt saker bara man försöker. Människor som förstår vad man går igenom och kan komma med råd som gör att man inte känner att allt man gör är fel. Har haft flera sådana denna vecka och det är så skönt att ha vänner som verkligen förstår. Saker som jag inte själv förstår för att jag står mitt uppe i det. Tack för att ni finns!

5. En bit på vägen
När jag tänker tillbaka det senaste året vet jag att jag kommit en bit på vägen till att må bättre. Det har haft ett högt pris och det som svämmade över helt i somras kanske en dag bara kan gå över. Jag tar en dag i taget och även om jag tröttnar många gånger så vet jag att jag kommer en bit på vägen hel tiden. Det är något jag bär med mig och ett steg framåt är alltid bra just nu.

Tack för denna vecka
En vecka lär oss alltid något och denna vecka har jag verkligen lärt mig massor. Kanske inte alltid de roligaste insikterna, men en sak är säker och det är att vissa saker kommer aldrig förändras. Nog om det!
Nu blickar jag framåt och får hoppas på det bästa. Tror att tystnaden nästan har tagit knäcken på mig denna vecka och nu får jag bara hoppas på att tystnaden försvinner framöver. Jag är redo för nya äventyr och jag är redo att ta emot glädjen. Vill tro att den kommer och jag vill bara slippa all jämmer och klagande. Veckan som kommer väntar en resa och det ska bli kul att byta miljö för ett tag.

Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar oss. Ovetskapen gör livet spännande och det ger oss viljan att se vad som komma skall. Det som inte gick i dag kan bli fullt möjligt i morgon. Det bästa i livet har inte hänt ännu och det gäller att vara beredd. Vad som sker en annan dag har jag ingen aning om och vi väljer själva hur vi vill spendera morgondagen. Jag kräver inte mycket här i livet, ge mig bara lite andrum och chansen att få skratta då och då. Jag vill bara känna att jag lever och inte bara finns till.

Njut av livet. Fånga stunderna och lev NU, tiden går inte att spola tillbaka. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar