Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och det är dags att reflektera. Hitta det positiva och släppa det jobbiga. Ser jag tillbaka på denna vecka känns den jobbig. En fruktansvärd trötthet, konflikter och maktlöshet. Däremot har det blandats med kärlek och det är tur det.

Veckans fem positiva
Hösten är inte alls min årstid och det är alldeles för mörk. Senaste tiden tempo har gjort mig trött och det tog ut sin fulla rätt denna vecka. Alltid finns det något att ta itu med och något att lösa, vilket gör att orken tar helt slut. Livet kallas det och utan att gå in på alla turer går jag över på det viktigaste, det positiva.

1. Lämnade in Tabu- uppgiften i tid
Utan att vara nöjd och i sista minuten kändes det som, men in kom uppgiften och nu hoppas jag på bra respons så att jag kan skriva om novellen till det bättre.

2. Unnade mig vila
I den hektiska vardagen där ansvaret många gånger är tungt finns det inte mycket tid för vila. Denna vecka har jag däremot unnat mig att bara få vara för att kunna få den återhämtning jag behöver. Jag vet att nästa vecka och veckan efter kommer bli intensiva och då behöver jag vara utvilad.

3. Nya lärdomar
Som alla veckor lär man sig alltid något, men denna vecka har lärt mig massor. Kanske inte allt positivt, men det får mig ändå att kunna skaka på huvudet för att inse att vissa saker aldrig kommer att förändras.

4. Examensfirande i Karlstad
Självklart måste detta finnas med som något positivt. Mer kommer om detta under nästa vecka.

5. Styrkan tar mig långt
Många tankar har det blivit mellan tupplurarna i soffan denna vecka, både bra och dåliga. Tid för eftertanken kan vara riktigt jobbigt, men det kan också skapa bränsle för att komma vidare. Mycket händer hela tiden och jag måste ändå fatta att styrkan jag bär på kommer att ta mig långt.

Tack för denna vecka
Nu blickar vi framåt mot en fullspäckad vecka där jobb kommer att dominera min vecka. Ska försöka hinna med en essä på fem sidor , träning och lite annat också. Vila får man göra någon annan gång, tur att jag vilade en del denna vecka. Tystnaden kvarstår till viss del i mitt liv även om vissa släppt den en aning. Nu är det full fart framåt mot nya äventyr. Ska försöka hinna med lite roliga saker också bland alla måsten.

Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar oss. Ovetskapen gör livet spännande och det ger oss vilja att sträva framåt. Det som inte gick i dag kan vara fullt möjligt i morgon. Det bästa i livet har inte hänt ännu och det gäller att vara beredd. Vad som sker i morgon har jag ingen aning om, men jag är redo på det mesta. Jag kräver inte mycket här i livet, ge mig bara lite andrum och chansen att få skratta då och då. Jag vill bara känna att jag lever och inte bara finns till.

Njut av livet. Fånga stunderna och lev NU, tiden kommer inte åter. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar