Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och jag kan säga att denna lista har aldrig någonsin varit lika svår att skriva. Just nu känns det som att livet står still och ingenting fungerar. Då är det svårt att hitta något som möjligen skulle kunna vara positivt. Det är då det här inlägget är som viktigast.

Veckans fem positiva
Känslan av att bara vara hemma hänger över mig just nu. Jag får ingenting gjort och allt glider mig ur näven. Inget rolig händer och inget spännande har jag orkat tagit mig för med. Varje vecka önskar jag mig en bra vecka och denna vecka är inget undantag. Nu väntar jag bara på att det där bra ska komma så jag får sprudla av energi igen. Har lätt för att hamna i djupet och det jobbiga just nu så jag tvingar mig till detta, men jag vet hur viktigt det är att göra det just då.

1. Lästid på tåget
Att pendla till jobbet är inte alltid kul, men det gäller att hitta något att fördriva tiden med. Jag tröttnar lätt på att sitta med mobilen i handen hela tiden och då är det perfekt att läsa. Älskar att läsa för att koppla av och jag känner att denna vecka har det blivit mycket lästid på tåget, vilket har varit väldigt bra. Nu gäller det bara att välja en ny bok att börja läsa då den förra lästes ut i veckan.

2. Tomtade till det
Efter mycket om och men fick jag i alla fram något som liknar adventspynt. Ljusstakar och stjärnor bytte helt plats och några tomtar fick smyga fram de också. Saknar helt julkänsla i år och har svårt att julpynta måste jag säga. Skönt att få fram lite, men det får nog räcka med det jag redan tomtat till, förutom granen som ska in senare.

3. Bytte däck innan snön
Det blev lite rörigt detta år med däckskifte då jag helt höll på att glömma bort det. Tur att det finns drop-in även för sånt och att man bara kan svänga förbi. Jag slängde in däcken i bilen och fick fullservice då jag nästa var själv hos däckskiftarna. Dagen efter jag bytte kom snön och den la sig så jag hann även i år. Nästa år kanske jag ska planera lite bättre.

4. Komma i kapp
Ligger flera veckor efter med mina studier på grund av olika skäl och nu i helgen kom jag i kapp, åtminstone med de uppgifter jag skulle ha lämnat in nu. Annars har jag en gammal surdeg från en annan kurs att göra, men den får vänta. Nu känns det skönt att åtminstone ha kommit i kapp med dessa två uppgifterna. Den ena lämnades in i går och den andra blir klar idag.

5. Bästa grannarna
I helgen när jag behövde både startkablar och putthjälp fick jag hjälp av världens bästa granne. Kan inte tacka nog för den hjälp vi fick när det strulade med bilen. Det är en skön känsla att bära med sig att det finns räddare i nöden.

Tack för denna vecka
Nu blickar jag framåt och håller tummarna för att bättre tider väntar. Veckan som kommer blir som många andra veckor och det gäller bara att hänga med. Full fart framåt mot nya äventyr eller något sådant. Jag är nog inte redo för något, men att ta en dag i taget just nu fungerar bra. Kanske händer det något riktigt roligt, vem vet?

Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar oss. Ovetskapen gör livet spännande och det ger oss viljan att sträva framåt. Det som inte gick i dag kan vara fullt möjligt i morgon. Det bästa i livet har inte hänt ännu och jag är beredd. Vad som sker i morgon har jag ingen aning om, men jag är redo för det mesta. Jag har inga stora krav i livet bara jag får skratta någon gång i bland. Jag vill bara känna att jag lever och bara finns till.

Njut av livet. Fånga stunderna och lev Nu, tiden kommer inte åter. Ingen ting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar