Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka passerade med en väldans fart och jag blickar tillbaka. Veckan började med kaos och som tur var stabiliserade den sig allt eftersom. Det blev lugnare och jag bar med mig tanken att mycket ska man vara med om här i livet.

Veckans fem positiva
Livet lunkar på och dagarna avlöser varandra. Vi rusar mot jul och även jag längtar efter några dagars ledighet. Det börjar känns i kroppen att sommarsemestern uteblev och mycket har hänt. Dagarna i livet är en utmaning och det jag vill minnas från denna vecka är speciellt en sak. Jag tror att jag äntligen kommit till en insikt som jag hoppas kan bära mig vidare i livet. Jag vet att de jobbiga dagarna kommer och det kommer att ta tid att komma ur det jag befinner mig i, men jag vet vad som är viktigast i livet och det är mina barn.

Det stora positiva saknas just nu, men det finns alltid något bra om vi bara funderar lite extra.

1. Soluppgångar och solnedgångar
Att jobba på tjugonde våningen har många fördelar, men den bästa är nog ändå att man kommer upp ovanför staden. När jag kommer till jobbet på morgonen går solen upp och färgar himlen, när eftermiddagen kommer går solen ner och då händer samma sak. Sprakande och magiska solnedgångar morgon och kväll. Det kan jag aldrig få nog av. De går liksom inte att visa till sin rätt genom smutsiga fönster, men jag kan lova att de gör en riktigt dålig dag betydligt bättre.

2. Gör mitt bästa
Många gånger känner jag mig otillräcklig. Som förälder, som människa och bara i största allmänhet. En sak jag dribblat med denna vecka och som jag senare kom fram till var att jag ändå gör mitt bästa. Mer kan man inte göra. Så länge jag försöker att vara den bästa föräldern jag kan, då har jag gjort mitt bästa. Jag kommer aldrig vara perfekt, men jag vet att jag finns där för barnen och mer kan jag inte göra. Det är en riktigt bra insikt som jag måste påminna mig själv om varje dag. Jag gör mitt bästa och det är vad som räknas.

3. Fick träffa min bror
Även om det blev för en kort stund så var det ett efterlängtat möte. Vi har inte träffats på flera månader och nu blev det spontant och bara någon timme. Så trist att vi bor så långt ifrån varandra, speciellt nu. Men det är som det är och då får man glädjas åt de gånger man ses.

4. Lugn helg
Vi alla hade olika planera och jag ska säga att ingen av dem blev av. I stället blev det en lugn helg med massor med soffhäng. Vi behövde vilan och med lite förkylningar och lite för mycket av allt skapade en trötthet som vi behövde ta hand om. Jag tycker om när det händer saker, men den här lugna helgen behövde jag.

5. Mysiga planer
Denna vecka smidde jag och tjejerna planer för julen. Uppesittarkväll, julbord och lite annat mys. Så skönt att ha det planerat och nu återstår bara att handla, få till alla klapparna, köpa gran och göra det sista. Har en del klappar kvar, men det ska nog lösa sig detta år också.

Tack för denna vecka
Nu höjer jag blicken och går vidare i livet. Jag kan inte gräva ner mig och behöver fokusera framåt för att orka med. Ingen ska få förstöra det jag en gång byggt upp. Jag tänker inte sluta kämpa nu och nu ska här göras sitt bästa. Det bästa i livet är mina barn och de har jag alltid hos mig, vilket leder mig vidare i livet. Veckan som kommer finns det massor att göra och det börjar verkligen närma sig jul. På något sätt är jag redo för vad som helst just nu.

Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar oss. Ovetskapen gör livet spännande och det ger oss viljan att sträva framåt. Det som inte gick i dag det kan vara möjligt i morgon. Det bästa i livet har inte hänt ännu och jag är beredd. Vad som sker i morgon har jag ingen aning om, men jag börjar bli redo för det mesta känns det som. Jag har inga stora krav i livet bara jag får skratta någon gång ibland. Jag vill bara känna att jag lever och finns till.

Njut av livet. Fånga stunderna och lev NU, tiden kommer inte åter. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!


Kram Mina


Gillar