Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och den har gått i ett rasande tempo. Många upp- och nedgångar att handskas med och när veckan lider mot sitt slut är det roligt att se hur man hanterade dem. Livet består av både bra och dåligt och jag kan med glädje säga att denna veckan ändå inte varit så tokig.

Veckans fem positiva
När livet är tufft är det lätta att tänka att det inte finns någonting som kan göra det bättre. Den här veckan kanske inte började så bra, men jag gjorde mitt bästa för att göra den så bra som möjligt. Det har hänt mycket och jag lärde mig ett perfekt sätt att inte fastna i jobbiga saker. Om man tänker på att vissa människor inte är en del av ens liv då går det lättare att leva och andas. Bara låtsas som om vissa saker inte hänt och bara ta dagen som den kommer utan att hänga upp sig på vissa personer. Det gick riktigt bra kan jag säga och flera gånger skrattade jag till och med åt jobbiga saker.

Det har hänt en del roliga saker denna vecka och det gläder mig att skriva det. Lite extra positivt denna fjärde advent.

1. Snabba leveranser
När det bara blir för mycket och man känner att man inte orkar släpa på allt, då är det perfekt med snabba leveranser av mat. Beställde en laddning inför julen med en massa tunga saker och redan dagen efter fick jag det levererat. Visst kom de och påminde mig om att vad som helst kan hända i duschen, men det läste sig det också. En sak att stryka på att göra listan inför julen.

2. Negativt provsvar
Tänk att något negativt kan vara så skönt. När det gäller negativa covidtest är det alltid skönt när man ser svaret. Yngsta dottern var det denna gång som blev sjuk och fick göra ett test. När det visade sig att det var negativt var det riktigt skönt, även om hon fick vara hemma hela veckan och kurera sig. Riktigt jobbigt att vara bland folk numera om man har hosta.

3. Händer saker på jobbet
Det händer mycket roligt på jobbet just nu och att vara med på en sådan resa är riktigt kul. Det har varit väldigt lugnt under en tid, men nu känns det som att det börjar röra på sig. Känns som att jag sitter på fyra stolar samtidigt och jobbar med flera bolag, men det är riktigt spännande att se vart vi landar till slut.

4. Fotojobb
Det var flera år sedan jag hade ett fotojobb känns det som, men i lördags laddade jag kameran och fotograferade en idrottsförening. Riktigt bra ordnat med tanke på omständigheterna och vad kul det var att äntligen få jobba lite med kameran igen. Jag brukar skoja om att jag är en dålig fotograf för att jag använder aldrig kameran. Ska bli riktigt kul att få plocka upp bilderna på datorn och göra dem leveransklara. Nu vill jag fotografera ännu mer.

5. Hittar vägar att hantera saker
Ibland gäller det att hitta ett sätta för att ta sig vidare och kunna leva. Den här veckan kom jag på hur jag ska undvika att tänka på vissa saker, vilket gjorde veckan bättre. Problemet kan inte tänkas bort och ingenting löser sig om man stoppar huvudet i sanden, men dagarna blir något enklare om man tänker bort vissa saker. Gör det man ska och enbart tänker på sig egen lilla bubbla. Fungerade riktigt bra denna vecka i alla fall.

Tack för denna vecka
Nu höjer jag blicken och simmar uppåt. Det sägas att man behöver nå botten för att kunna ta sig upp igen, kanske ligger det något i det. Jag behöver fokusera uppåt och framåt i livet och hitta de där guldkornen som gör livet värt att leva. Jag är trött på bråken, tårarna och problemen. En ljus framtid vill jag ha och det är bara jag som kan göra någonting åt den. Kampen tar aldrig slut och INGEN ska få sänka mig igen. Vi kliver snart in i julveckan och jag gör det med blandade känslor. Det finns en hel del kvar att fixa, men det blir jul till slut i alla fall.

Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar oss. Ovetskapen gör livet spännande och det ger oss viljan att sträva framåt. Det som inte gick i dag kan bli fullt möjligt i morgon. Det bästa i livet har inte hänt ännu och jag är beredd. Morgondagen är ett oskrivet blad och jag vet att vad som helst kan hända, men jag börjar bli redo för det mesta känns det som. Har inga stora krav i livet bara jag får skratta ibland och känna att jag lever.

Njut av livet. Fånga stunderna och lev NU, tiden kommer inte åter. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar