Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat och inte vilken vecka som helst utan julveckan. Förberedelser, uppesittarkväll, julafton och så en födelsedag på det. Vilken vecka det blev.

Veckans fem positiva
Jag saknade helt julkänsla i år och har tyckt det varit ganska jobbigt att inte kunna fira jul som jag vill. Att sakna några och sedan tvingas göra något man egentligen vill är inte roligt alls, men vad gör man inte för barnens skull. Det allra viktigaste är att jag får vara med mina barn. Det blev en intensiv vecka kan jag lova och massor med nya saker på jobbet. Sedan det sista innan julen och sedan bara ramla ner i soffan och hoppas att allt var löst. En bra vecka och även om jag fick stålsätta mig inför vissa saker och låtsas som ingenting så tänker jag bort det och tycker det varit en bra vecka. Det har ju trots allt varit jul.

Några extra positiva saker har det så klart varit:

1. Leverans i tid
Med vissa saker var jag lite ute sent och funderade på om det skulle gå vägen. När det ena paketet blev försenat för att boxen var full så löste de snyggt en hemleverans och paketet blev levererat i god tid. Så skönt känsla när jag kände att alla leveranser var avklarade.

2. Bästa uppesittarkvällen
Uppesittarkvällen blev verkligen precis som jag hade tänkt mig den. Jag och tjejerna tillsammans med en en stor bricka Sushi, Bingolotto, en lite tupplur och massor med skratt. Kanske till och med bättre än självaste julafton.

3. En vit jul
Tänk att när jag vaknade på julaftonsmorgon så snöade det. Det var längesedan kändes det som och det var verkligen välkommet. En del minusgrader och vitt på marken, en perfekt start på dagen.

4. Julaftonsmorgon
Det var inte bara snön som blev bra på morgonen. En stor gryta risgrynsgröt tillsammans med julklappsutdelningen med mina tjejer. En julafton kan inte börja så mycket bättre än så. Tjejerna var mer än nöjda med sina julklappar och jag var nöjd med att bara få titta på dem.

5. Födelsedagsmiddag
För första gången någonsin kunde jag få göra precis vad jag längtat efter på min födelsedag, gå ut och äta. Fyller man år på juldagen och vanligtvis firar den på landet då finns det inte många restauranger att besöka. Fick spendera några timmar tillsammans med bästa familjen och en del skratt så klart. Oerhört tacksam över det.

Tack för denna vecka!
Jag hade kunnat fortsätta känner jag med några fler saker jag är tacksam över denna vecka, men det får vara bra så här. en ny vecka väntar och tyvärr för mig blir det ingen ledighet. Bara att gilla läget och göra det bästa av veckan. En nyårsafton närmar sig och den vet vi aldrig vad det blir av. Jag har många planer i veckan och räknar med att hinna med mycket. Mamma och pappa är på besök och det ska bli kul att hinna spendera en del tid med dem. Att jag klarade vissa saker denna vecka utan att bli arg är jag glad över för jag behöver aldrig göra om dem igen, vilket känns fantastiskt. Nu vänder vi blad och kliver in i sista veckan i 2021. Undra just vad den har att ge oss.

Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar oss. Ovetskapen gör livet spännande och det ger oss viljan att sträva framåt. Det som inte gick i dag kan vara möjligt i morgon. Det bästa i livet har inte hänt ännu och jag är redo. Morgondagen är ett oskrivet blad och jag vet att vad som helst kan hända. Har inga stora krav här i livet bara jag får skratta ibland och känna att jag lever.

Njut av livet! Fånga stunderna och lev NU, tiden kommer inte åter. Ingenting är omöjligt innan det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar