Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka i livet har passerat. Just nu är det full fokus på positivitet. Det är inte alltid det lättaste, men det gäller att aldrig ge upp. Det positiva måste alltid segra.

Veckans fem positiva
Det har varit en vecka precis som alla andra. Huvudet upp och fötterna ner. Samma gamla lunk och egentligen inget speciellt. Barnen har haft sportlov, men jag har jobbat och det har bara rullat på. Vissa saker är bara lite för röriga för mig just nu och jag är alldeles för trött, men annars känns det som att det händer positiva saker och det gäller att fokusera precis där.

Som alla andra veckor finns det svårigheter, men det finns också vissa saker som har det lilla extra. Trots en helg dom inte var den roligaste har det funnits saker som är värda bygga vidare på.

Solen
Ingenting är mer positivt än att vakna på morgonen av att solen smyger sig in genom fönstret. Vilken energi det ger och en vilja att orka kliva upp. Vårkänslor skapas och en ljus tid väntar, en tid att vara ute och en tid att insupa all den kraft som solen ger.

Behöver inte göra en stor sak av det
Många gånger gör man för stor sak av saker när man ska ses. Det måste inte vara stort och märkvärdigt för att kunna träffas. Det viktigaste är att ses och det finns inget bättre än att bara träffa en vän för en pratstund i all enkelhet. Det gäller att ta vara på de stunder man får och då spelar det ingen roll om man så bara ses hemma på en enkel fika. Fredagssnacket med Sanna blev en blandning av allvar och skratt, precis som det brukar vara. I all enkelhet.

Godkänd besiktning
Efter förra veckans underkännande var det riktigt skönt att kunna lägga bilproblemet bakom sig, i alla fall med den bilen. Livet skulle vara skönare utan bil, men samtidigt betydligt mer komplicerat. Skönt nu i alla fall med en godkänd besiktning så vi kan tuta vidare.

Göra något för min egen skull
Min situation tillåter inte mycket tid där jag kan göra vad JAG vill utan att ständigt ha ansvar för andra. Det är då lätt att man försvinner helt och det är väl precis det jag gjort de senaste åren. När jag fick frågan om att träna tillsammans med ett gäng tänkte jag först att jag inte har tid med det. Det är däremot inte ofta man får höra att "vi tror du skulle passa in i vårt gäng" och det var nog det som fick mig att tänka om. Därför gör jag det för min egen skull och nästa vecka börjar jag träna innebandy, det ska bli riktigt kul.

Tack till er alla
Som den sista positiva denna vecka vill jag tacka ER som läser och kommenterar. Det gläder är oerhört mycket att få alla era peppande ord för att orka vidare. Att få höra att man inspirerar andra är riktigt kul och att få läsa alla fina kommentarer från er under en svår tid har stärkt mig. Även om man inte känner människor så kan en liten kommentar ge otroligt mycket. En positiv kommentar kan rädda någons dag. TACK!

Tack för denna vecka
Jag gör en inre resa just nu och många gånger rullar jag ner i diket. Att fokusera på det som är positivt är viktigt för att ta sig upp igen och just nu behöver jag finna vägen som tar mig vidare. Snart börjar en ny vecka. En vecka där jag behöver gå in i mig själv för att hitta den väg jag behöver gå för att må riktigt bra. Jag har kommit långt, men jag har långt kvar. Alla saker kan man inte bara lägga undan och låtsas som ingenting har hänt, men det är något som jag kommer skriva mer om framöver. Jag fortsätter på min nya resa genom livet och det är dags att göra den positiv.

Morgondagen är ett oskrivet blad och vi vet aldrig vad som väntar oss. Det skapar en spänning och en vilja att göra det allra bästa av den. Det bästa har inte hänt ännu och jag väntar med spänning. Under tiden tänker jag leva och inte bara överleva. Det gäller att ta vara på livet för vi vet aldrig när det tar slut. Njut av livet och lev NU. Tiden går inte att spola tillbaka och det enda vi kan göra är att skapa den framtid som vi önskar.

Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar