Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Ännu en vecka har passerat i livet och vid första tanken på denna vecka så har den inte varit den bästa. Alla har vi våra upp- och nedgångar och ibland tar bara orken slut. Så blev det för mig denna vecka och då tog min onda fiende självföraktet över.

Veckans fem positiva
Vad gör man då när man tas över av värdelösheten? Jo, man försöker hitta det som faktiskt är bra och det som gör att livet är värt att leva. Behöver inte vara några stora saker utan det är de små som gör att det rullar vidare. Ibland måste man tillåta sig själv att falla samman för att resa sig igen. Avslutningen av veckan blev betydligt bättre än början och bara det är positivt. Annars vill jag minnas just dessa saker från veckan och sedan lägger jag den bakom mig.

Övningskörningen
Redan förra veckan begav vi oss ut och övningskörde. Denna vecka såg vi redan resultatet och det är riktigt kul. Ovant för mig att sitta i passagerarsätet, men man vänjer sig. Nu är det bara att köra vidare.

Fredagsmys på en torsdag
Yngsta dottern har varit hos sin pappa i helgen och då bestämde vi oss för att ha fredagsmyset på en torsdag i stället. Det blev Sushi och en film som vi skrattade till tillsammans. Ett riktigt bra mys på fel dag.

Middag och drinkar
Ni vet de där vänner man har känt nästa hela livet. De är speciella och även om man inte ses så ofta är det lika kul varje gång man ses. Jag och en barndoms vän skulle ses och sedan gick det av bara farten. Det blev både drinkar, middag och teater. Precis vad jag behövde just nu.

Annorlunda AW
I fredags hade vi after work på jobbet, eller på arbetstid ska vi kanske säga. Chefen hade ordnat gott tilltugg och det blev en annorlunda AW. Eftersom halva vår avdelning jobbar i Polen så bänkade vi oss framför datorn och hade digitalt AW med våra kollegor. Riktigt trevligt att prata om annat än jobb och det blev snack om det mesta.

Städa bort vintern
Har länge velat röja bort allt som inte ska vara på balkongen och göra den vårfin. Jag vill få bort det som har med vintern att göra och skapa ett ställe vi kan sitta på i stället. Än har jag inte börjat, men i dag är dagen då jag tar tag i det.

Tack för denna vecka!
Stressen har gått på högvarv och pulsen likaså känns det som. Nu lägger jag denna vecka bakom mig och det är tur att den slutade bättre än vad den började. Nu börjar en ny vecka där det positiva ska vara i fokus. Det är en del att göra även denna vecka, men det gillar jag. Jag tycker om när det händer saker för det får mig att känna mig levande. Undanber mig jobbiga saker och negativitet däremot. Det gäller att öppna sinnet och välkomna ännu en vecka i livet där vad som helst kan hända. Min inre resa fortsätter och så gör även den yttre.

Morgondagen är ett oskrivet blad och vi vet aldrig vad som väntar oss. Det skapar en spänning och en vilja att göra det bästa av den. För det bästa har inte hänt ännu och jag väntar med spänning. Livet handlar inte bara om att överleva utan att också leva. Det gäller att ta vara på livet för vi vet aldrig när det är slut. Njut av livet och lev NU. Tiden kommer aldrig åter och det gäller att hitta en väg som fungerar i livet. En väg där man kan skratta och känna att man verkligen lever.

Ha en fantastisk vecka!

Kram Mina


Gillar