Veckans fem positiva

Vad vore livet utan positivitet?

Då var det dags igen att göra ett nytt försök med det positiva. Det blev ett uppehåll med positiva inlägg så här på söndagarna och jag kan bara förklara det med att jag helt saknade positiva tankar där ett tag och behövde bara få vara. Det är svårt att tvinga fram ett positivt inlägg när det inte finns något positivt att tänka på.

Veckans fem positiva
Denna vecka tänker jag ändå att någonstans måste jag börja och jag behövde hitta de där fem guldkornen som ändå har fått veckan att gå. Veckan började i totalt kaos och jag visste varken ut eller in. Där och då funderade jag på hur jag skulle orka bära allt elände, men av någon anledning hände saker som faktiskt underlättade situationen. Hur allt ska lösa sig i framtiden har jag ingen aning om, men just nu får man vara glad för det lilla.

Det satt hårt inne, men här kommer det. Det positiva som finns trots allt.

1. Sommaren och kvällsutflykter
Även om det regnat en del denna vecka har det blivit en kvällsutflykt som jag mycket väl behövde. Jag fick träffa en vän jag inte sett på länge och vi kunde få en stund i Alby friluftsområde där vi kunde prata om livet. En stund vid vattnet och någon att prata med som man kan lita på, det blir inte bättre än så.

2. Planer för framtiden
Livet är föränderligt och jag tror att man måste göra vissa förändringar för att orka andas och leva. Där står jag lite just nu och jag kan äntligen se framåt och planera saker som jag vill ta tag i. Det känns riktigt skönt och jag kan säga att det kommer mer om detta framöver. Hur som helst är det i allra högsta grad positivt.

3. Starka barn
Denna vecka har varit en vecka där vi blivit testade, vissa mer än andra. Det fantastiska är bara att mitt i stormen se hur barnen kliver fram och visar sin styrka, trots svårigheter. Att resonera moget och ansvara för sitt eget välmående, även om det innebär en hel del ifrågasättande. Känslan far genom hela kroppen och stoltheten finner inga ord. Hur kunde jag ha en sådan tur som fått så fantastiskt fina barn som visar den enorma styrkan att ta sig genom svårigheter i livet. Jag kan bara känna beundran.

4. Planerade resor
Jag har inte haft någon semester denna sommar och jag känner nu att jag verkligen skulle ha behövt det. Trots det har vi nu bokat in lite småsaker att göra och det känns riktigt bra. En weekend, en resa till hembygden och det ska bli så skönt att få byta miljö kan jag lova.

5. Intensiv weekend
Ovan nämnda weekend är alltså NU. Jag och dottern drog tvärs genom landet till Göteborg tidigt i går morse och här är vi nu. Tillsammans, vilket vi verkligen behöver. Vi har mycket att prata om och det har varit så underbart att få komma iväg med henne. Mer om vår weekend nästa vecka.

Tack för denna vecka
Ni ser, jag lyckades ändå hitta de där fem guldkornen som berikat min vecka. Vem hade kunnat tro det?
det stärker mig måste jag säga och nu vill jag bara hitta tillbaka till den där positiva människan som bor där långt inom mig. Nu blickar jag fram mot en ny vecka och det finns många lärdomar att bära med sig från denna vecka. Man kan aldrig lita på någon och vad som helst kan hända. Rätt väg finns framför dig om du bara vågar lita på att det är den vägen du ska ta. Våga lita på dig själv och var din egen chef.

Tjusningen i livet ligger i att vi inte vet vad som väntar runt hörnet. Ovetskapen gör livet spännande och det får oss att vilja sträva framåt. Det bästa i livet har inte hänt ännu och morgondagen är ett oskrivet blad. Det är vi själva som skriver vår egen historia och med rätt tankar kan man komma vart som helst.

Njut av dagen och ta hand om er. Fånga dagen så ofta det gå och lev NU. Ingenting är omöjligt tills det är bevisat att det inte går. Ha en fantastisk vecka!


Kram Mina


Gillar

Kommentarer