Vem är du när stormen är över?

Storm. Kaos. Sorg. Förtvivlan och ett hopp som försvinner. Ska det någonsin bli bättre? Ska vi överleva denna storm? Men vad händer sedan, när allt bara mojnar?

Vid ett flertal tillfällen de senaste åtta månaderna har jag gett upp. Slutat tro att något ska bli bättre och bara försökt ta en dag i taget. Jag har tagit duster. Jag har tagit strider och som vi har kämpat men allt är inte evigt, även om det känns så när det är som värst. Frågan är bara vem man bli efter allt detta?

En storm går alltid över
Att allt inte är evigt är svårt att tro när man är mitt uppe i jobbiga saker. Man kämpar på och när man tror att det ljusnar och går åt rätt håll blir det bara värre. Hoppet försvinner och man vill bara fly från allt. Hitta en tillvaro som är problemfri och bara få vara i fred. Jag har upplevt hopplösheten men mitt i allt elände fanns ändå tanken på att en dag kunna se tillbaka på det jobbiga och veta att det gick över. Det jag däremot kände när det värsta var över var bara en stor tomhet.

Mitt i allt kämpande tappade jag bort mig själv. Mina behov var borta och jag levde enbart för andra. Jag gick upp på morgonen och önskade mig en dag utan tårar, en dag utan bekymmer och oro men framför allt önskade jag en dag där jag bara kunde få göra något roligt utan att må dåligt. Det jag kom fram till bara var att jag inte längre visste hur man hade roligt. I en lång radda av försöka att ha kul återvände jag hem och funderade på om jag verkligen hade haft kul. Visst gjorde jag roliga saker men oron fanns där hela tiden att något skulle skita sig. Det går inte att leva så.

Samla upp det som blir kvar
Vem blev jag då när den värsta stormen var över? Ett oroligt vrak som inte kan njuta av de bra stunderna. Ett kontrollfreak som måste veta att människor i min närhet mår bra hela tiden. En liten spillra som försöker leva med det faktum att när stormen gick över förändras man en hel del. Däremot gäller det att lära sig att leva igen. Samla upp det som blir kvar och se tillbaka på den tiden då det var värst och inse att det trots allt gick över. Det värsta är bara att man hela tiden tror att det ska bli likadant igen för att man bygger upp någon typ av katastroftänk som inte är vettigt.

Jag samlar upp det som är kvar och vägrar fortsätta vara en spillra. I stället ska jag försöka se det som är bra och att se sina nära och kära gå vidare och må bättre är den bästa medicinen i världen. Jag får stå ut en aning med att vara en liten spillra för jag tror att det går över bara jag ser att saker faktiskt löste sig till det bästa trots allt. Men det är tufft! För när stormen är över förändras man och ingenting blir likadant igen. Det behöver inte betyda att livet bli sämre. I stället kanske man kan njuta lite mer och lära sig att uppskatta de bra stunderna utan att oron äter upp en inifrån.

Jag tar därför klivet. Den värsta stormen är över och jag får acceptera den jag är efter stormen för jag har inget val. I stället gäller det att ta lärdom av det som varit och gå vidare. Inget vara för evigt, inte ens livet så det gäller att ta vara på det.

Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,
♥️♥️♥️
nouw.com/mariasvardag
minasvarld
minasvarld,