Vilken sommardag

Fredagen kom och visade sig från sin bästa sida. Vi fick njuta av en riktigt skön sommardag och även om vi inte gjorde något speciellt kändes det skönt att bara få vara. Bra för både kropp och själ!

Mina lediga fredagar är lika välkomna varje vecka, men just denna fredag behövde jag den lite extra. Jag började med att skicka iväg yngsta dottern till skolan och sedan uträttade jag några ärenden. Sedan var det bara hemmavistelse som gällde.

Vilken sommardag!
Känns som att jag knappt varit ute på vår gård i år. Nu väntar i stället den bästa årstiden på hela året och då planerar jag att spendera väldigt mycket tid där. När alla måste var gjorda och jag kom hem så bytte jag om och tog mig genast an blomrabatterna. Alla dessa fula och överblommade tulpaner behövde rensas bort och det som blev kvar var en tomhet. Måste åka och köpa lite nya blommor att fylla upp med så jag slipper störa mig på den där tomma jorden.

Just i går var jag extra tacksam över att vi har sol hela dagen. Visst kan det bli lite varmt i bland när solen steker mot husväggen, men jag klagar inte. Jag älskar värme! När rabatterna var klara, spolades altanen av och för första gången i år kunde jag hänga tvätten ute. Efter ett ryck i rabatten blev det inte så mycket mer gjort än att bara vara. Flera timmars häng på balkongen och där blev jag sittandes länge. Jag såg solen sjunka bland träden och det kändes verkligen som sommar. Vilken sommardag!

En välbehövlig paus
Fredagen kändes som en välbehövlig paus och jag känner att det varit lite för mycket sista tiden. När barnen får sommarlov hoppas jag att det lugnar ner sig en aning och kanske kan jag slutföra det jag borde gjort innan. Men jag behövde denna paus från allt. En stund att andas och bara göra ingenting, egentligen inte alls min favoritsysselsättning, men min hälsa behöver den. Andas och bara finnas till under en skön sommardag.

Dagen blir också lugn och jag hoppas kunna hitta lite blommor till trädgården. Sedan bär det av till en väl för en efterlängtad tjejkväll. Kan bli ett och annat glas bubbel, långa samtal, skratt och en och annan galen grej. Även det är precis vad jag behöver för att orka med. Skolan och jobbet har tagit mycket på mig de sista veckorna och att sommaren kom med besked var något som stärkte mig oerhört mycket. Allt blir så mycket enklare om man får njuta av sköna sommardagar.

Vad hittar ni på denna soliga lördag?

Kram Mina


Gillar

Kommentarer